A konzervatív párti brit miniszterelnök péntek délután bejelentette, hogy ő alakítja meg az új brit kormányt.

 

„Egy olyan kormányt alakítok, mely biztonságot tud nyújtani és előre viszi az országot ezekben a kritikus időkben” – kezdte beszédét a miniszterelnök.

 

„Ez a kormány fogja átvezetni az országot a döntő fontosságú Brexit-tárgyalásokon, melyek mindössze tíz nap múlva kezdődnek. Teljesítve a nép akaratát kivezetjük Nagy-Britanniát az Európai Unióból. Azon fog dolgozni, hogy biztonságba tartsa országunkat, azon változás meghozásával, amit célul tűztem ki a manchesteri és londoni támadások után. Lecsapunk a szélsőséges iszlamista ideológiára és mindenkire, aki támogatja. A rendőrségnek és a hatóságoknak megadjuk azokat az erőket, melyek ahoz szükségesek, hogy biztonságba tartsák országunkat.”

(…)

  hirdetes_300x300   

„A kormány, amit vezetni fogok, az igazságosságot és a lehetőséget állítja mindannak közepére, amit csinálni fogunk, hogy beválthassuk a Brexit ígéretét, közösen” – folytatta. „A következő öt évben egy olyan országot fogunk építeni, melyben senkit, semelyik közösséget nem hagyjuk hátra. (…) Amire ennek az országnak szüksége van, az a bizonyosság.”

 

Ezt követően jelentette be, hogy DUP-val együtt fog dolgozni, így biztosítva a parlamenti többséget. A Brexitre visszatérve kijelentette, hogy mindenki számára sikeres kilépést fognak megvalósítani és új partnerséget hoznak létre az EU-val. Now let’s get to work – zárta szavait, ami annyit tesz, hogy álljunk neki a munkának.

 

Hirado.huTheresa May: Lecsapunk a szélsőséges iszlamista ideológiára
kép: Sky News

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!