8 évvel ezelőtt, 2009 tavaszán  tüntették el az Intert a futballtérképről. A Pasienky telkei egy bank kezébe kerültek, a játékosok nehéz helyzetben voltak. Peter Bauerrel, Anton Gregušsal és Jozef Barmošsal együtt azt mondtuk, nem engedjük, hogy megszűnjön az Inter.

 

A korábbi tulajdonosok eladták Szenyicének az első osztályos licencet, de sikerült megmentenünk a márkát és arra kértük a Szlovák Futballszövetség (SFZ) vezetését, hogy hagyja meg nekünk a fiatalokat és egy helyet a korosztályos ligában. Kemény munka kezdődött. A számlán 15 euró, pálya és terület nélkül, a gyerekek többségét a szülők más csapatokhoz vitték, a felnőtt csapat megszűnt, az ifjúsági csapatot a 4. ligába sorolták be. (…)

 

Nekem az Inter első szezonja az éves családi költségvetés felébe került. (…) A 2010/11-es szezonban már újra volt A-csapatunk, a hatodik ligában. Romanovi Kratochvílnak egyszer aranyszobrot fognak állítani – körülötte formálódott az a csapat, amelyik ma a feljutását ünnepli a 2. ligába, pont oda, ahol az Inter egykor befejezte. A legnagyobb érdeme a feljutásban Peter Hasoň jelenlegi főrészvényesnek van, aki euró százezreket fektetett  a klubba és a stomfai központ építésébe.

(…)

 hirdetes_400x285  

Nagy segítséget jelentett a Trencsén futballcsapatával való együttműködésünk – játékosok és a játék rendszerének kialakítása terén is. Köszönet illeti az SFZ-t is – hozzájárulásukért a legújabb generáció műfüves pályájához. (…) A nyolcéves munka meghozta gyümölcsét. Nagyra tartom, hogy az elvégzett munka tisztességes, alapos, átgondolt és szívből jövő volt. Tudom, hogy még nincs vége. Éljen az Inter!

 

Jozef Mihál: Facebook
kép: sport.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!