Valahogy érezni lehetett, hogy ez lesz. Három munkatárs mondott fel a múlt héten a CNN-nél, miután a csatorna kénytelen volt visszavonni egy hírt, amely – a minimum elvárt kettő helyett egyetlen névtelen forrásra hivatkozva – azt állította, hogy Donald Trump újabb közeli munkatársa ellen folyik vizsgálat az Oroszország amerikai beavatkozását feltárni hivatott nyomozásban. Csak emlékeztetőül: ez eddig egy nemzetbiztonsági főtanácsadó és egy FBI-igazgató állásába került, az igazságügyi miniszterre pedig nehezen kopó bélyeget ütött. Azaz: olyan nagyon már nem lepődött volna meg senki, ha a CNN híre igaz.

 

De nem volt az. Hibáztak. Ami még akkor is megbocsáthatatlan, ha lettek következményei. Azért megbocsáthatatlan, mert ingyen muníciót adtak a liberális sajtó „háttérhatalmát” szajkózó elnök kezébe. Erről beszélünk:

 

 

 hirdetes_810x300  

A videó eredetije 2007-ben készült; Trump Vince McMahon pankrátor-ősatyát vágja oda a földhöz – vagyis már akkor sem a washingtoni luxushotele melletti Smithsonian-tárlatokat látogatta.

 

Ez azonban senkit nem érdekel, mert az elnöknek jelenleg nincs ellenzéke. A demokraták romokban – se üzenet, se vezérarc –, egyetlen mondanivalójuk, hogy „Trump, takarodj!” – ott mondjuk még nem tartanak, hogy az artikulálatlan sípolás legyen az egyik legfőbb politikai cselekvésük. Trumpra eddig két dolog volt veszélyes: önmaga és a média. (…)

 

Amit most Amerikában – meg máshol – látunk, már rég nem kormányzás. Hanem egy alternatív falanszter, amiben tények és teljesítmények helyett ösztönök meg érzelmek dominálnak. Tény lett az, amit sokan hajlandók elhinni. Kétségünk ne legyen: Trumpnak eszébe nem jutott volna kirakni ezt az egybites egyszerűségű videót, ha nem tudja, hogy a törzsközönsége nem az elnöki hivatal maradék tekintélyét is leromboló sarlantánt, hanem egy közülük való bagórágó macsót lát benne.

(…)
Valasz.huVörös Szabolcs: Egy ösztönlény valóságshow-ja
kép: huffingtonpost.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!