Az államfő a Pohoda fesztiválon Štefan Hríb kérdésére, hogy indul-e másodszor is az elnökválasztáson, csak annyit mondott, hogy jövő év végén választ kapunk erre

 

Ebből arra következtethetünk, hogy Andrej Kiska vagy még nem tudja, hogy dönt, vagy már tudja, de még nem akarja elárulni. Ha tudja, és nem akarja elárulni, hogy döntött, akkor csak két lehetőség van arra vonatkozóan, hogy mit lép.

 

Jelölteti magát, és ebben az esetben szinte biztos, hogy mindegyik ellenfelét legyőzi.

 

 hirdetes_810x300  

Ha úgy dönt, hogy nem indul újra, a Smer szinte biztosan saját jelöltet állít. Hogy kit, ezzel kapcsolatban leginkább Miroslav Lajčákról beszélnek. A külügyminiszter megítélése pozitív, Kiskának pedig nem lesz egyszerű más személyt ajánlani.

 

Lajčák esélyei tehát nagyon nagyok lennének. Amennyiben Robert Fico úgy dönt, megpróbálja másodszor is bevenni a Grassalkovič palotát, vélhetően óriási hibát követ el, és ellenfeleinek (például Iveta Radičovának) komoly esélyük lesz újabb keserű vereséget mérni rá. Ami ezúttal végérvényes lenne.

 

Mi, Andrej Kiska támogatói feltesszük a kérdést, miért nem tudni még mindig, indul-e vagy sem, és miért reális lehetőség az is, hogy befejezi aktív pályafutását.

 

Két lehetséges indoka is van.

 

(…)

 

Andrej Kiska a Pohoda fesztiválon 2017-ben. Kép: aktuality.sk

 

.týždeň.skEugen Korda: Čaká nás doba „po Kiskovi?”

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!