Strapo, Tono S., Vec és Laci Strike Marek Vagovičcsal az extrémizmusról beszéltek a Pohoda fesztiválon.

 

A választók számára az extrémisták jelentik a legnagyobb reményt. A reményt arra, hogy jobb életük lesz. A Pohoda fesztiválon a rapperek Marek Vagovičcsal megtalálták az extrémizmus közös gyökerét: a korrupciót.

 

(…)

 

 hirdetes_400x285  

Nem tudják, hogy extrémisták

 

Amikor Kotleba választóit megkérdezed arról, hogy extrémisták-e, általában azt felelik, hogy „nem”. „Sok ember nem is tudja, hogy Kotlebáék extrémisták. Csupán azt gondolják, hogy büszkék és hazafiak, de mást nem tudatosítanak” – mondja Tono S.

 

A rapperek szerint az extrémizmus az emberek tudatlanságából ered, valamint abból, hogy nem ismerik kellőképpen a történelmet és nem érdekli őket a politika.

 

Inkább legyek csalódott választó, mint arrogáns nem-választó. Inkább választok valaki olyat, aki csalódást okoz. Az, hogy nem választunk, nem cool. Ezt szerettük volna egy kicsit a gyerekeknek is „nyomatni”. Nem szeretnénk, hogy közönyösek legyenek a politika iránt és kint csavarognának a városban azzal a tudattal, hogy majd a nagymamák elintézik a választásokat. Azt akarjuk, hogy mindez érdekelje őket” – magyarázta Strapo.

 

(…)

 

„Nemrég abban az iskolában voltunk, ahol Marian Kotleba érettségizett. Állítólag egyszer nem tetszett neki, ahogy a tanár a történelmet tanította, így egyszerűen lekevert neki egyet” – teszi hozzá Strapo.

 

(…)

 

Az extrémizmus a korrupcióból fakad

 

Azok  a legveszélyesebbek, akik ujjal mutogatnak az emberekre, hogy nézd, ezek azok, akik miatt neked rossz az életed. Szerintem minden ember magából indul ki. Mindenki a saját sorsának a kovácsa” – vélekedik Vec.

 

Egyszer megállítottak a rendőrök, akik 50 eurós büntetést akartak adni. 50 eurósat számla nélkül, 100 eurósat számlával. A korrupció mindenhol jelen van, nem csak a politikában” –teszi hozzá Strapo.

 

A rapperek szerint az emberek azért szavaznak az extrémistákra, mert a választék rendkívül szegényes.

 

Amikor közelednek a választások és végigtekintek a választékon, nagyon nehéz a választás. Nincs miből választani. Az emberek már belefáradtak abba, hogy mi mindent tudnak kisütni a politikusok. (…) Remélem, hogy valamilyen normális emberi párt is létrejön majd” – mondja Laci Strike.

 

(…)

 

Aktuality.skStrapo: Ten, kto volil Kotlebu kvôli korupcii, je pre mňa hlupák

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!