Egy új harc van kibontakozóban Európa jövőjéért.

 

Minden Trump kijelentésével kezdődött: „Németország nagyon-nagyon rossz ország!”

 

Németország és Oroszország között

 

 hirdetes_810x300  

Trump nem igazán szereti a németeket, ugyanis nem teljesítik a jó üzletpartnerről alkotott elképzeléseket. A németek külkereskedelmi mérlegének többlete az amerikaiak számára elfogadhatatlan.

 

Az amerikaiak az oroszokat sem szeretik. A legtöbb amerikai, talán a hollywoodi filmek alapján, az oroszokat véli a nemzetük legnagyobb ellenségének. Az amerikai politikai elit leginkább azonban attól tart, hogy az orosz természeti források egyesülnek a német tőkével.

 

Hogy mindez ne történjen meg, egy zsoli kártyát kaptak a kezükbe, mégpedig Lengyelországot.

 

Lengyelország egy olyan ország, amelyiknek oka van a félelemre, ám az Amerikával kötött szoros szövetsége garanciát ad neki arra, hogy a saját céljait megvalósítsa. Lengyelország pedig keményen dolgozik is ezen.

 

(…)

 

Elveszett szolidaritás

 

(…) Lengyelország elég erősnek érzi magát ahhoz, hogy szembeszegüljön a menekültkvótákkal, és ezzel együtt az európai „szolidaritással” is. Ez pedig nem fog következmények nélkül maradni.

 

Brüsszel már most azzal fenyegetőzik, hogy az engedetlen országokat megbünteti. Az Európai Bíróság döntése már most egyértelmű. Az országoknak be kell fogadni a migránsokat.

 

Szlovákia meghátrált, mivel győzött a pénz – győztek az uniós támogatások. A kormány nem fogja veszélyeztetni azt, hogy elveszítse a hozzáférését az európai forrásokból származó milliárdokhoz. Vajon ilyenek lesznek a lengyelek is?

 

Lengyelország az uniós támogatások egyik legnagyobb befogadója. A 2014–2020-as költségvetésből 86 milliárd eurót kellene kapnia. Lengyelország tisztességre kényszerítésének leghatásosabb módszer valószínűleg az lesz, hogy megvonják tőlük az uniós támogatásokat.

 

(…) Brüsszel egyre inkább és egyre gyorsabban szeretné integrálni az EU-t. Az összes engedetlen ország egy-kettő elfelejtheti az uniós pénzeket.

 

Semmi sincs ingyen. A kérdés azonban az, mit ér többet: az uniós támogatás vagy a szabadság?

 

Aktuality.sk, Ronald Ižip: Vyberte si. Eurofondy alebo sloboda.

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!