A médiában naponta jelennek meg hírek arról, hogy az uniós támogatások szétosztásánál a sikeres, eredményes tudósok helyett ismeretlen, jó kapcsolatokkal rendelkező cégeket részesítettek előnyben. A projekteket olyan emberek értékelték, akik nem értenek hozzá, korrupcióról beszélnek, hátrányos értékelésről, összeférhetetlenségről …olyan tipikusan szlovák.

 

A 300 millió euró, amelyet a tudományra kellett volna fordítani komoly összeg és tényleg sokat segíthetett volna abban, hogy Szlovákia néhány területen a világ élvonalába kerüljön. Csakhogy, bánatunkra nem ennek a rablókormánynak kellene irányítania Robert Fico vezetésével.

 

Ahhoz, hogy az „ő emberei” lopni tudjanak, meg kell engednie ezt másoknak is. Kaliňák megtartásához szükséges, hogy Plavčan is maradjon, aki lehet, hogy nem is akkora tolvaj, csak egy kitalált fajankó hatalmas mosollyal az arcán, aki nem tudja ellenőrizni a saját minisztériumát.

(…)

 hirdetes_810x300  

Ezért a megoldás nem a törvények, hanem az emberek lecserélése. Nincs szükségünk több fogatlan tigrisre, mint például az offshore-törvény vagy a még bonyolultabb közbeszerzések, inkább pár olyan ember kellene, akik becsületesen cselekednének. Akik megengedhetik, hogy kitisztítsák a disznóólat.

 

 

A választóknak nem kell mindenben egyetérteniük velünk, de mindannyian tudjuk, hogy ez így nem mehet tovább. A „kiválasztott emberek” büntetlensége megosztja közösségünket. Még ha minden közösségben jelen is van a korrupció, nem lehet akkora, hogy bármilyen becsületes működésre irányuló igyekezet értelmét veszítse. Ezért elkerülhetetlen a változás ebben a témában.  (…)

 

hnonline.skRichard Sulík: Najvyšší čas vyčistiť chliev

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!