A kormányfő nagyon gyakran oly módon és olyan szavakat használva szónokol, ami egykor Slotára, Mečiarra és Ľuptákra volt jellemző.

 

Robert Fico miniszterelnök vasárnap (8.20.) a Facebookon közzétett videókommentárjában rúgott bele Richard Sulíkba. Politikai kalandornak és amatőrnek nevezte őt, aki csak akkor aktív Szlovákiában, amikor a „politikai vérszagot érez”.

 

Ez egyáltalán nem meglepő. Richard Sulík Robert Fico első számú ellenfele. Nemcsak azért, mert képes megszólítani a választókat és alkalmas lenne kormányfőnek, hanem a politikai spektrumának minősége miatt is.

 

 hirdetes_400x285  

Tavaly még azt beszélték, hogy Fico utódja az SNS elnöke, Andrej Danko lehet. Ő azonban Radoslav Procházka politikai útját választotta: öngyilkosságot követett el a saját egójával.

 

Így hát nem maradt más, mint Richard Sulík, aki Fico miniszterelnöki székének megtartását rendkívüli módon megkönnyíti azzal, amilyen. Az SaS elnöke nagyon nehezen uralható lövedék, aki aszerint robban fel, ahogyan éppen érzi magát. Ha Richard Sulíknak jó indokot adsz, akkor robban. Hasonlóan, mint Igor Matovič és Andrej Danko. Ebben mindhárman rendkívül egyformák.

 

Robert Fico nagyon gyakran nem tényszerű dolgok miatt támadja Richard Sulíkot. Fico megnyilvánulásait az érvek nélküli jelszavas sértegetések uralják (…).

 

(…)

 

Az SaS elnöke az előrehozott választásokról beszél. Hisz bennük. (…) Robert Fico pedig jól tudja, hogy ki az első számú ellensége, így minden adandó alkalommal belerúg majd Sulíkba.

 

Ha pedig nem adódik alkalom, akkor valaki biztosan tanácsot ad neki, hogy mibe lehetne ismét belekötni. Hiszen a választóknak azon része, akik már Mečiar, Slota és Ľupták óta mások goromba sértéseit hallgatják, szétszóródtak a politikai spektrumban.

 

Akutality.sk, Komentár Petra Bárdyho: Prečo sa Fico správa ako grobian?

 

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!