Az SNS-nek továbbra is érdeke, hogy  olyan koalícióban maradjon, ami tényleg koalícióként fog működni és nem rabszolgaságként”.

 

A nemzetiek Danko hősi szónoklata ellenére nem túlozták el a szabadságszeretetüket. Úgy tűnik, hogy jobb megkockáztatni a rabszolgaságot, mintsem végignézni azt, hogy mások húznak hasznot a hatalomból.

 

Ösztönök

 

 hirdetes_300x300  

Nehéz megmondani, hogy az SNS döntése, miszerint marad a kormányba, meglepetés-e. Az ösztönök erősek, képesek arra, hogy legyőzzék az észt és a sértődöttséget.

 

Ezesetben az alapvető politikai ösztön győzött. Hülyeség lenne távozni egy lehetőségekkel tarkított pozícióból. A játszmában továbbá sok olyan hálás alak van, akik valakikhez kötődnek. Dankonak pedig nincs kedve új munkahelyeket keresgélni a leghűbb kutyáinak.

 

A sikeres előrehozott választásról szóló mese pedig olyan ostoba húzás lenne, amit még olyan „nagymester” sem merne véghezvinni, mint az SNS elnöke.

 

A Koalíciós Tanácsra menet elég volt fél szemmel rápillantania az aktuális választókedvről készült felmérésre. Az SNS nincs a győztes hadjárat kellős közepén, sőt, éppen az áttekinthetetlen kísérletezés és a nevetségessé válás folyamatában van.

 

Andrej Danko még arra is képes volt, hogy a párt leghűségesebb híveit valahol a messzi Kiszucán teljesen magára haragítsa.

 

Veszélyben a motoros?

 

(…)

 

Az SNS esetében a pénzkeresés (és természetesen az uralkodás) ösztöne rendkívül kifejlett. A pénz nevében már a múltban is képesek voltak az ördöggel és a sátánnal szövetkezni.

 

Ennek a „kormányválságnak” a zsarolóképessége undorító. Fico az elkövetkezendő órákban szépen elmondja a nemzetieknek, hogy a miniszterelnök nem ignorálhatja, hogy mit csinálnak a koalíció miniszterei. Ehhez még a fogai között azt is kipréseli, hogy azokra a bizonyos „idegenekre” még nagyobb figyelmet szentel, mint a sajátjaira. Hiszen az életben is érvényes, hogy a család az család…

 

Danko beszéde a személyzeti frissítésről pedig akkor válik majd érdekessé, ha azt a minisztert fogja érinteni, aki jelenleg éppen motorkán szeli át az Egyesült Államokat. A mulatság vége még mindig bizonytalan.

 

Aktuality.sk, Komentár Ľubomíra Jaška: Národniari idú opäť riskovať otroctvo. V mene ziskov

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!