Sok ember csodálkozik, hogy miért döntöttem így. „Még csak 31 éves vagy, sokáig jól kereshetnél a hokival” – mondják. Leginkább csak a pénzt látják, a médiaigyelmet és az autogramok osztását.

 

(…) Gyorsan döntöttem, idén befejeztem a jégkorongozást . Három hónappal később már a rendőrség bazini szakközépiskolájában tanultam. Úgy gondolom, nagyon fontos, hogy egy profi sportoló a karrierje végeztével ne maradjon otthon, kezdjen valamit csinálni és legyen motivációja. (…)

 

A nyitrai részlegen fogok dolgozni. Teljesen az alapoktól kezdem, járőrözéssel. Pontosan azt fogom csinálni, amit mondanak nekem. Semmi olyan, hogy ezt nem teszem meg, mert valaki vagy. Mert hogy hokiztam. Ezt elképzelhetetlen számomra. Ez nem én vagyok. Így volt ez a hokiban is. Azt csináltam, amit az edző kért tőlem, ezzel pedig elnyertem a bizalmát és felelősségteljes feladatokat teljesítettem a jégen.

 

 hirdetes_300x300  

Válogatott voltam az összes ifikategóriában és Jaroszlavl-ben sikerült a 18 évnél fiatalabbak világbajnokságán ezüstérmet szereznem. Tagja voltam annak a csapatnak, amelyik 2008-ban megnyerte a Calder cup-ot a második legmagasabb amerikai-kanadai bajnokságban, az AHL-ben. Az NHL-ben 80 mérkőzést játszottam, annak ellenére, hogy a keretben körülbelül kétszázszor szerepeltem három szezon alatt. Sérülések….

 

Az Atlanta az első körben a tizedik helyről draftolt. Csak hogy el tudják képzelni, akkor az mit jelentett nekem – magasabb helyről választottak ki, mint Radulovot, Mike Greent, Alexander Edlert, vagy klasszis védőnket, Andrej Sekerát. Vicces ugye? Az első Ovečkin volt, a második Malkin.

 

A hokiból még hét vagy nyolc évig megéltem volna, de már kilátástalan volt az egész. Csak a pénzért játszottam volna, amit nem akartam. Már nem szórakoztatott úgy, mint az elején, mert minden jót, amit adhatott, már átéltem. (…) A karrierem befejezése már régóta ott motoszkált a fejemben és tudtam, hogy egy nap majd ezekkel a szavakkal kopogtat be az ajtómon: „Heló fiú, nem volt még elég? Meddig akarod még húzni és főleg milyen céllal?”

(…)

Úgy döntöttem, hogy rendőr leszek, már pár éve vonzott a szakma. Sok barátom 2007-ben vagy 2008-ban érettségizett, amikor elkezdődött a gazdasági válság. Munka nem volt sok, de rendőrre mindig szükség volt. (…) Leginkább a fejlődési lehetőség és a jövőkép vonz. Újra van motivációm, amire szükségem van. A hokiban már nem volt, tudtam, hogy már nem leszek közel ahhoz, amit elértem a múltban és nem arra vezet a karrierem, amerre reméltem.

 

(…)

 

Denník NBoris Valábik: Mám 31 rokov, hral som v NHL, stále som mohol pekne zarábať. Radšej začnem kariéru v policajnom zbore

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!