Az Európai Bíróság ma elutasította Szlovákia és Magyarország azon keresetét, amellyel a két ország a migránsok tagállamok közötti elosztásáról szóló uniós döntést támadta meg. Az EU bel- és igazságügyi tanácsának 2015 szeptemberi döntése alapján 120 ezer migránst kellene szétosztani a tagállamok között, kötelező kvóták alapján.

 

A Magyar Közösség Pártja tudomásul veszi az Európai Bíróság elutasító döntését, de nem ért vele egyet.

 

A Magyar Közösség Pártja 2015 októberétől néhány hónap alatt csaknem 80 ezer aláírást gyűjtött a kötelező kvóták ellen, amelyeket méltánytalan érvekre építve, irreális célokat követve tettek kötelezővé.

(…)

 hirdetes_400x285  

Ha a kötelező kvótákat most elfogadnánk, azzal elvi beleegyezésünket adnánk, hogy a későbbi válságoknál is ránk erőltessék a nyilvánvalóan rossz és veszélyes “megoldásokat”.

 

A kötelező kvóták rendszere nem működik. Még azon tagállamok többsége sem hajtja végre, amelyek 2015-ben egyébként jóváhagyták.

 

Szlovákiának az Európai Unió tagjaként szolidárisnak kell lennie a rossz döntések miatt bajba került tagállamokkal, de nem a kötelező betelepítés formájában. Ezen tagállamoknak – Szlovákia lehetőségeihez mérten – minden anyagi és technikai segítséget meg kell adni a problémáik kezeléséhez.

 

Kép: Körkép.sk

 

Az MKP sajtóosztálya

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!