(…)

Trump azt ígérte, hogy új emberekre támaszkodik Amerika élén, lecsapolja a „washingtoni mocsarat”, kitakarítja a korrupt régi elitet, a gazdasági érdekcsoportok lobbistáit az ország vezetéséből. Ehhez képest mára az ő leghűségesebb embereit golyózták ki a Fehér Házból. Hatalmi játék, szükséges kompromisszum egy nagyobb győzelem érdekében? Talán, legyen így. De ennek mostanáig nyoma sincs. Csak folyamatos hátrálás van, még ha rohamra biztató katonaindulók alatt is.

 

Erős középosztály, a fehérgallérosok visszaszorítása, a munka értékének és becsületének visszaadása, a „halott ipari városok” feltámasztása – igen, valami elkezdődött, vannak cégek, amelyek hazatelepülnek, és új munkahelyeket teremtenek „vidéken”. Csakhogy ennek ára is van: a nagy konszerneket immár az ipar mellett a mezőgazdaságban és a kiskereskedelemben sem korlátozza semmi. S Denver vagy Detroit továbbra is halott”.

(…)

 

 hirdetes_810x300  

Viszont – a jelek szerint – amit visszakap, az már nem az ő története. A demokrata píszi-lobbi erőszakosan átírja az Egyesült Államok múltját. Már csak az ő hőseik létezhetnek, a szólásszabadság és a tolerancia hazájában szobrokat döntögetnek és könyveket égetnek, elveik és gondolataik miatt félemlítenek meg embereket. És Trumpnak csak twitter bejegyzésre futja… (…)

 

Trump tegnap azzal büszkélkedett az ENSZ-ben, hogy országa milliárdokat költ a migránsokra. Egy éve még az invázió megállításáról, mexikói kerítésről volt szó. Politikai trükk? Időnyerés? Hát…

 

Amerika nem avatkozik bele más országok életébe – üzent kampányában Trump. Első lépései is erre utaltak, mire gyorsan levadászták nemzetbiztonsági tanácsadóit. És a Fehér Ház újra háborúkat kezdett hirdetni. Donald Trump tegnapi beszédében lényegében újra elővette George W. Bush „gonosz tengelyét”. Irán, amelyet egyszer már sikerült lebeszélni atomprogramjáról újra terrorista-államnak lett nyilvánítva.

(…)

 

Trump tavaly még azt mondta, hogy nem lesz több demokrácia-export, mert drága és értelmetlen. Ugyanez néhány órával ezelőtt az ENSZ-ben így hangzott:„Venezuelában elfogadhatatlan a helyzet. Nem maradhatunk tétlenek. Szomszédos országként és felelős barátként célt kell felmutatnunk a venezuelaiak számára: visszaszerezni a szabadságukat, sínre tenni az országot és visszanyerni a demokráciát!” Barack Obama és Hillary Clinton sem mondhatta volna szebben. (…)

 

Pestisracok.huPéldaképünk, Amerika
borítókép: thehill.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!