A miniszter azzal büszkélkedett, hogy egy év alatt közel 100 kilométer autópálya és gyorsforgalmi út építését indította el. Valójában azonban csak 28 kilométert építenek Kassa, Eperjes és Csaca mellett. Más nagy építkezések késnek, nem látni az égető problémák megoldását.

 

A közlekedésügyi tárcánál és velük dolgozók tudják, hogy milyen nehezen találnak példákat jól irányított projektekre más évekből. Sokan a felhívás után sokáig keresik, mit lehetne megdicsérni. Érezni az elmélyülő frusztrációt a politikai jelöltek beszivárgásával és  szakmaiság távozását már az alacsonyabb irányító pozíciókon is. A minisztérium kommunikációs osztályának viszont ennek ellenére sikerült Érsek miniszter beszámolójába belevinnie hatékony eredményeket. Pontosabban: az eredmények illúzióját.

 

„Érsek Árpád közlekedésügyi miniszterségének egy éve alatt közel 100 kilométer autópálya és gyorsforgalmi út építését indította el. Az ország keleti, északi és nyugati részén megvalósuló projektek befejezése után a sofőrök 10 perceket, vagy akár egy órányi időt takarítanak meg” – írják a minisztérium sajtóközleményének bevezetőjében.

 

 hirdetes_810x300  

Amikor azoknak a szakaszoknak az összegzéséről van szó, ahol a politikusok a média előtt tették le az alapkövet, a jelentés már csak egy szépít.  Például a D4R7 projekt 60 kilométerét már a harmadik miniszter írja alá. Az első elkezdte a tendert, a második aláírta a szerződést, a harmadik nagy késéssel elintézte az építési engedélyeket. A médiában már többször is eladták az építkezés megkezdését. Valójában még most sem építik.

(…)

Eredmények helyett illúzió

 

(…) Ha figyelembe vesszük az elkezdett építési tendereket, azokból kettő volt belőlük. A Litvailló – Zsolna mellékút építése a D1-en  (nagy késéssel versenyeztetve) és a Turdossin – Nizsna (R3). Összesen ez 8 kilométer. Több mint a semmi egy év alatt, de biztos nem 100 kilométer.

(…)

 Egy másik korrekt lehetőség ha beleszámoljuk azokat a szakaszokat is, amelyekre Érsek beiktatása után aláírták a szerződést. Ezekből is csak kettő van. A Csaca – Fenyvesszoros (5,7 km , D3) és Eperjes-nyugat – Eperjes-dél (7,9 km, D1) szakaszok. Összesen alig 14 km.

(…)

A kulcsépítkezések csúszása

 

(…) Ami még rosszabb, hogy a miniszter egy év után sem tudja, hogyan biztosítsa a D1-es Pozsony előtti szakaszának átépítését úgy, ahogy az állam megígérte az engedményesnek. A héten azt mondta az Expres Rádióban, hogy fél év alatt szeretné megtalálni a megoldást. Ebből nagyobb késés következik, mint az építési engedélyeknél. Ha a megoldás már ma meglenne, az NDS nem érkezne előkészíteni a projekteket, a kivitelező beszerzését és megvalósítani a forgalmas autópálya átalakítását 2019-ig. (…)

 

Kilométerek megoldás helyett

 

Egy jól működtetett közlekedésügyi tárca nem autópálya-kilométerekkel, hanem a közlekedési problémák megoldásával büszkélkedne. Ha Érsek Árpád beszámolójában egy év után sincsenek megoldások, az nem a kommunikáció hibája, hanem eredménye annak, hogyan irányít a tárca. Nemcsak mostanáig. A prezentált választási ígéretek is az autópályákról és gyorsforgalmi utakról szólnak. De nem mindig ott, ahol erre a legnagyobb szükség van, hanem inkább ott, ahol a Most-Híd-nak a legtöbb választója él. Például a szoroskői átjáró forgalma jóval alacsonyabb, mint más hegyi átjárókon ( Dóval és Dargó) és harmadannyi, mint a kiszucai átjáróknak. (…)

 

blog.sme.sk – Ján Kovalčík (INEKO) : O čom minister Érsek v odpočte pomlčal
kép: dennikn.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!