A jó megyei politikus a lehető legtöbb beruházást tudja kialkudni Pozsonyban. A legjobb beruházás a régióban pedig a választók és a politikus többsége szerint az úthálózat, ideális esetben az autópálya. A megyei választások előtt ezért próbálják a kormánypártok megyei vezetői megmutatni, hogy mennyire hatékonyan tudnak lobbizni Pozsonyban.

 

(…) A Most-Híd is aláírta az adósságfék eltörlésének szándéknyilatkozatát, de a megyei választásokba azzal a listával indulnak neki, amely a közlekedésügyi minisztérium szerint kulcsfontosságúak és még 2020 előtt le akarják bonyolítani a közbeszerzést.

 

Az Eperjesi elkerülőn és a Pozsony melletti D1-es szakaszon kívül olyan útvonalakról van szó, ahol a Most-Híd szavazóinak többsége található. A gond az, hogy a közlekedésügyi minisztérium prioritásai között olyan utak szerepelnek, ahol a helyzet közel sem olyan sürgető, mint például Kiszucán, Árván vagy Trencsén-Privigye között.

 

 hirdetes_810x300  

Ezt nem lehet másképp értelmezni, minthogy a Most-Híd-nak a magyar kisebbség közlekedési gondjai fontosabbak, mint bármelyik másik vidéké Szlovákiában. Ez túlment minden határon, és csak remélhetjük, hogy a Most-Híd-nál gyorsan észbe kapnak és átdolgozzák Érsek listáját. Még mielőtt választás előtti magyarellenes kampánytémává növi ki magát.

 

DennikN.sk, Slovensko-maďarská hádka o diaľnice – už len toto sme tu potreboval

Nyitókép: DennikN.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!