Ezt mondta egy befektetői konferencián a JPMorgan bank vezetője, Chase Jamie Dimon. Egy bankárnál rákérdezni a Bitcoinra olyan, mintha az Uber előnyeit próbálnánk meg megtudni egy hagyományos taxistól.

 

(…)

 

A Bitcoin viszont nem csalás. Ez egy digitális készpénz, ami végre működik. Miközben egy sms-t néhány másodperc alatt el tudok küldeni a földgolyó másik felére, addig a pénz napokig vándorol. A 21. században. Persze abban az esetben, ha a címzettnek van bankszámlája.

 

 hirdetes_810x300  

A bankszektor leállt fejlődését a PayPal élénkítette fel. Viszont ehhez is szükségünk van bankszámlára. A Bitcoinhoz elég a netes hozzáférés. A pénz biztonságosan áramlik, viszonylag gyorsan és olcsón. Ha az ember azt szeretné, akkor anonim módon is. Ez egy értékes találmány nekünk, európaiaknak is. Például ha a pénzünk valamikor az eurozóna egy nem működő tagállamának fogságába kerül, amely megtiltja a készpénzfelvételt és a külföldi átutalást. Ez történt Cipruson is.

 

(…)
Satoshi Nakamoto kísérlete a digitális készpénz megteremtésére azért is sikerült, mert nem volt telhetetlen. Az elődeivel ellentétben felépített egy autópályát, amelyen nem kér útdíjat. A sikernek fontosabb faktora, hogy zseniális megoldásában nincs helye a bizalomnak. Nincs egy központ, vagy egy tekintély. A Bitcoin a több mint 100 ezer bányásznak köszönhetően él, akik a számítógépeken tárolják. Decentralizált.

 

A buborék ellenére a kripto szektornak meg van a lehetősége arra, hogy megváltoztassa a világot, úgy, ahogy az internet tette a technológiai részvénybuborék kipukkanása után. (…) A klasszikus pénzintézetek megbízhatóságot árulnak. Ezért cserébe vámot szednek be a pénzünkből. Valamikor visszaélnek a bizalommal, vagy megélhetésük érdekében használják fel a pénzünket.

 

(…)

 

.týždeň.skJuraj Karpiš: „Bitcon je podvod”

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!