Hatalmas fölénnyel győzte le a sokéves megyefőnököt, Tibor Mikušt, aki három választási ciklusban vezette Nagyszombat megyét. A széles jobboldali koalíció jelölje, Jozef Viskupič első lépéseként belső átvilágítást tervez, hogy világos rajtvonalra állhasson. A választási eredményt az arroganciával szembeni győzelemként értékeli.

 

Ön lett Nagyszombat megye új megyefőnöke. Mi döntött az eredményről?

 

Az, hogy jó programot állítottunk össze, bemutattuk a megye 2022-ig terjedő vízióját, nyílt és tisztességes viszonyt alakítottunk ki a választókkal, nyilvános fórumokon kommunikáltunk, kezeltük a megyei emberek problémáit és nem viselkedtünk arrogánsan.

 

 hirdetes_810x300  

Nagyszombat megye hatalmi arroganciája így piros lapot kapott, a választók ezt elég világosan elutasították.

 

A felmérések fordított eredményt és jóval kisebb különbséget mutattak Ön és Tibor Mikuš között, mint ami végül bekövetkezett. Milyen érzései vannak a győzelem után?

 

Tudja, ha végzi a munkáját, halad a cél után, és látja maga előtt a megyei embereket, akkor az egész végül elnyeri jutalmát. Ez mutatkozott meg a választásokon is. Kampányunkat egyrészt referendumként határoztuk meg egy más alternatíváról, amit az emberek úgy ítéltek meg, hogy azokat, akik bezárkóztak a megyei hivatalba, elutasították.

 

Szeretnénk megköszönni az embereknek, hogy részt vettek a választáson és az alternatíva mellett szavaznak, mely reményt és értelmet ad a számukra, és melyet szeretnénk megvalósítani.

 

Mi lesz az első lépés, melyet megtesz?

 

Egy alap, mely átvilágítást ígértem úgy szervezeti, mint személyi és pénzügyi téren, ráadásul úgy látom, hogy jogira is szükség lesz. Szükség van minderre, hogy világos rajtvonalat húzhassunk, megtaláljuk a csontvázakat a szekrényben, és oldhassuk, amit kell.

 

A megyefőnök csak egy személy, csapatra van szüksége. Hány embert hoz magával?

 

Nem vagyok az a típus, aki komoly tisztogatásokat tervez. Ezért inkább megvárnám a személyzeti átvilágítást, azaz, hogy mennyire jogosult, hatásos és effektív a megyei hivatal személyi állománya. Több alkalmazottal, akik a megyén vannak, kommunikáltam, így valamiféle átlátásom már van.

 

Szeretném jelezni, hogy hogy semmilyen tisztogatásra nem kerül sor. Találkozom majd a megyei alkalmazottakkal és szeretném elérni, hogy a megyei hivatal úgy működjön, mint a svájci óra. Hogy az emberek lássák munkájuk értelmét és olyan munkakörben dolgozzanak, ami mindenki számára világos.

 

Az első lépéseim egyikeként megszüntetem a megyei propagandát, a folyóiratokat, melyekre úgy gondolom, hogy ilyen formában semmi szükség. A cél, hogy hatékonyan, termékeny légkörben dolgozhassunk.

 

(…)

 

SMEJozef Viskupič: Žiadne bezhlavé čistky nechystám

Nyitókép: SME

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!