Nyáron vált Szlovákia legdrágább futballistájává.  Milan Škriniar a Sampdoria csapatától igazolt át a milánói Interbe, 25 millió euróért. Új csapatába gyorsan beilleszkedett, piaci ára pedig megduplázódott. 

 

Tavaly nyáron még szomorú volt a Sampdoriában. Távozni szeretett volna, mert Vincenzo Montella vezetőedző alatt nem játszott. Hogyan látja ezt most?

 

Jó, hogy maradtam. A Sampdoria sokat segített. Lecserélték az edzőt, ami számomra fontos volt. Az új tréner, Marco Giampaolo esélyt adott nekem és elkezdtem játszani. Főleg ez segített, hogy eljussak oda, ahol most vagyok.

 

 hirdetes_300x300  

Csak néhány hónap telt el, és ön a Sampdoria cseréjéből az Inter csillagának nőtte ki magát. A dicsőség megingathatja a fiatalembereket. Nehéz a földön maradni?

 

Számomra nem az. Alázatos és rendes embernek neveltek. Soha nem mutatkoztam úgy, mint egy sztár. Nem érzem azt, hogy más lennék, mint előtte. Egy teljesen normális és közönséges srác vagyok, még akkor is, ha érzékelem, hogy nagy az érdeklődés irántam.

 

Az Interben minden meccset végigjátszott lecserélés nélkül. Minek köszönhetően kapta el ilyen gyorsan a fonalat?

 

Luciano Spalletti edző minden felkészülési mérkőzésen adott nekem esélyt. Jól játszottam, valószínűleg nem vesztettem el a bizalmát. Most már mindig esélyt ad, próbálok segíteni a csapatnak. Ha én is jó teljesítményt nyújtok, az csak bónusz.

 

(…)

 

Amikor 17 évesen a Zsolna első csapatában kezdett játszani, mozgása miatt csak mosolyogtak és kételkedtek önben a szurkolók. A szájhősök azt állították, hogy ebből a fadarabból soha nem lesz semmi. Ma már a világ egyik legígéretesebb védőjének tartják. Ez milyen érzés?

 

Lehet most is hasonlókat kiabálnak a tribünről, de a San Siroban nem hallom, mert 70 ezer ember van ott (nevet). Ez rendben van, lehet akkor úgy láttak engem. Ez az ő véleményük.

(…)

Az Atlético Madrid csak azért nem szerezte meg a nyáron, mert nem vásárolhatott játékosokat. A télen minden bizonnyal ön prioritás lesz a klubnak. Szívesen átigazolna oda?

 

Lehet, hogy tetszene nekem a spanyol lakcím, de nem azonnal. Nincs okom arra, hogy távozzak az Interből.

 

A Barcelona felderítői is figyelik, Lionel Messi lehetséges csapattársaként írnak önről. Önhöz is eljutott ez az információ?

 

Tudok róla, írják az újságokban. Örülök neki, de nem látok erre nagy esélyt, ez most nem reális. Még csak most jöttem az Interbe. Mindössze 12 mérkőzést játszottam, ez nem az az állapot, amikor távoznék. Jelenleg úgy tekintek az egészre, hogy boldog vagyok és itt szeretnék maradni.

 

SME – V Žiline sa mu fanúšikovia smiali, teraz Slováka ospevujú v slávnom klube
borító: zimbio.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!