Ugyanabban a naptári évben kaptunk ki az andorrai és a luxemburgi válogatottól; ezt a bravúrt a világfutballban eddig mindössze három nemzeti csapatnak sikerült végrehajtania. Erről ír a Nemzeti Sport. Andorra csak öt válogatott (Macedónia, Fehéroroszország, Albánia, San Marino, Magyarország) ellen nyert meg hivatalos mérkőzést, és az öt legyőzött nemzeti csapatból immár négy – a kivétel San Marino – Luxemburg ellen is behúzott egy strigulát a vereségek közé.

 

Feröer 0-0, Andorra 0-1, Luxemburg 1-2. Másfél évvel az Eb-szereplés után a magyar szurkolók megint a pokolba kívánják a nemzeti tizenegyet. A storcktalanított válogatott megbízott kapitánya, Szélesi Zoltán a meccs előtt mondta: „Azt gondolom, nem végeztünk rossz munkát, pozitív a hangulat, a srácok nagyon fókuszálnak a két mérkőzésre.” Amiből csak a munka, a pozitív hangulat és a fókuszálás nem jött be.

 

Egy héten belül két, a magyar futballt megjelenítő téma volt képes betölteni a címlapokat: először a Fradi-stadionban történt késelés, most pedig a Luxemburg elleni vereség. Ami sokat elmond a játékosok és a szurkolók mentális állapotáról is. SAD! – mondja a bennünk lakó Donald Trump.

 

 hirdetes_810x300  

A magyar focin mintha átok ülne. Az európa-bajnoksági szereplés óta (meg persze előtte) semmi nem megy, sem klubszinten, sem a válogatottban. A politikai akarat és a vele járó töméntelen pénz eddig nem segített a helyzeten. Van baj, és nem pislákol a fény az alagút végén.

 

Válasz.hu – Borbás Barna: Van baj
fotó: MLSZ Facebook oldala

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!