Az OľaNO vezére (…) azt kívánja, hogy a legközelebbi választások után a Smer befejezze a kormányzást. Helyesen tudatosította azt, hogy a magyar választókkal jóval nagyobb az esélye annak, hogy a tervét sikerre is viszi. Sőt, azt is helyesen érzi, hogy a Most-Hídnak meggyűlik majd a baja a parlamentbe jutással. Logikusan így nem marad más Robert Fico legyőzéséhez, mint a parlamenten kívüli MKP és a hívei, akinek a szavazatától az OľaNO vezére nem akar elesni. Az ő pártjukkal még egy választási koalíciót is el tudna képzelni.

 

(…)

 

Matovič szerint az MKP megváltozott. Megsajnálta a pártot, hiszen Bugár Béla hosszú éveken át ócsárolta és sarokba szorította őket, mint valami „rühes kutyákat”. Aki egy kicsit is figyeli a Most-Híd és az MKP közötti kapcsolatot, akkor az tudatosíthatta, hogy a kölcsönös rágalmazás terén mindkét párt ugyanolyan. Ha pontosabban akarunk fogalmazni, akkor kijelenthetjük, hogy az MKP egy lépéssel vezet. Az a sértegetés, hogy Bugárék elárulták a magyarokat, számukra alapvető dolog.

 

 hirdetes_810x300  

Ami még rosszabb, hogy az MKP egy kicsit sem próbálja leplezni rokonszenvét az Orbán Viktor vezette Fidesz iránt. Orbán bőkezűen segíti a pártot, ahol hűséges csodálókra talált. E téren semmiféle változás nem történt. De ez még nem a legrosszabb! Az MKP-ban vannak olyanok is, akik a legszélsőségesebb budapesti jobboldallal ápolnak szoros viszonyt, és a párt vidáman él úgy, hogy még csak meg sem próbál megszabadulni a saját „Kotlebáitól”.

 

Tehát, Matovič úgy viselkedik, mint egy cinikus politikus. Azt állítja, hogy meg kell buktatni Ficót, és úgy tűnik, teljesen mindegy neki, hogy erre milyen eszközöket használ fel. Mindenkinek, akinek késztetése van arra, hogy felhasználja az MKP-t a Fico elleni harcban, fel kellene tenni azt a kérdést, hogy demokratikusan szeretne-e kormányozni Szlovákiában, vagy az egyeduralkodó Orbánnal, netalántán még attól rosszabbakal akar-e barátkozni. (…)

 

Ha teszik valakinek, ha nem, annak az eszmefuttatásnak, hogy csak azért nem választom a Most-Hidat mert Ficóval együtt kormányoznak, és inkább az MKP-val kezdek el barátkozni, még ha jóban is van a korrupt és nem demokratikus Orbánnal, nincs se eleje, se veleje. Fico ugyan rossz, de még mindig jobb alternatíva, mint az egyeduralkodó Orbán.

 

DenníkN, Roman Pataj: Matovič chce Fica poraziť až tak veľmi, že volá na pomoc Orbánových favoritov

Nyitókép: MKP – Fcebook

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!