Szemle

Feszty Zsolt: Tisztelt Farkas Iván! (hogy a”tisztelt” marad-e, majd kiderül)

Tisztelt Farkas Iván! (hogy a”tisztelt” marad-e, majd kiderül)

 

Megdöbbenve olvasom a híreket, miszerint egyáltalán szóba jött, hogy az általunk megválasztott megyei MKP képviselőkkel együtt Milan Belica megyeelnök, s így gyakorlatilag a regnáló Smer – SNS – Most-Híd koalíció támogatását fontolgatják.

 

Segítek a döntésükben – NEM ERRE KAPTAK FELHATALMAZÁST TŐLÜNK. Tudniillik, ha ezt szerettük volna, akkor valószínűleg az említett koalícióra és Milan Belicára szavaztunk volna. De hát nem így tettünk, ugye?! Ez ennyire egyszerű.

 

Ön itt, a Facebook-on is magyarázta, hogy micsoda diszkriminatív döntések születtek az elmúlt időszakban.

 

S mi, polgárok is azt láttuk, hogy eddig bizony átnéztek Önökön, s így rajtunk, magyar választókon is Nyitra megye urai.

 

Ajánlom figyelmükbe Petőfi Sándor Kutyák dala ill. Farkasok dala c. verseit.

 

Önök most pusztán azzal, hogy elgondolkodtak ezen az ajánlaton, – mai szóval élve – lementek kutyába. A gazda megsimogatta a fejüket, dobott valami zsíros koncot, s máris elfelejtik az eddigi nélkülözést. Az a megyeelnök, aki a ciklus végén valószínűleg – érdemei elismerése mellett – bizonyára nyugdíjba vonul. Tehát nem jelent jövőt semmilyen tekintetben. S Önök egy ballaszthoz kötnék a jövőt. Nos, a ballasztnak van egy jellemzője – mindig lefelé húz.

 

Nem tudok, s nem is akarok új érveket, indokokat felhozni az összeborulás ellen. Megírták már ezt mások

Van az úgy, hogy az ismétlés a célszerű. Mint mondják, az a tudás anyja.

 

Ha beállnak Milan Belica mögé, gyakorlatilag kukába hajítják a szavazatainkat. Mondjuk, ez Önöknek talán már nem újdonság – az elmúlt 10-15 évben volt már rá példa néhányszor. Láthatjuk is, hol tartunk. Mindezt nem bántásból írom, hanem a csalódásainkat próbálom érzékeltetni.

 

De ha most valóban beállnak a sorba, azzal sokkal többet kockáztatnak. Az MKP talpra állásának lehetőségét, a felvidéki magyarság politikai képviseletének megerősödését. Talán az utolsó esélyt.

 

Éppen most, amikor végre a szlovák jobboldal is rájött, hogy a magyarok nélkül nem nagyon van esély váltani, változtatni. Nem nehéz felismerni, hogy a Nyitra megyei udvarlás valójában mi célból történik.

 

Persze, bizonyára tudna, s talán akarna is érveket felhozni, írni. Hogy a politika többek között a lehetőségek mérlegeléséről szól, stb. Most szólok, ne fáradjon ilyesmivel. Mert nem érdekel. Van ugyanis olyan, amin gondolkodni sem kell, ha az ember tudja a célt. S nincs az a rövidtávú cél, amiért megérné feláldozni a nagy egészet.

 

Sajnos, az alkalmatlanságuk már bebizonyosodott. Mert a híreknek arról kellene szólniuk, hogy – az egykori végvári várkapitányok példáját követve – meg sem hallgatták az ajánlatot. De Önök már elcsábultak. S tulajdonképpen mindegy hogyan döntenek. Az már csak csorbaköszörülés. De legalább ezt tegyék meg. Ha mi, VÁLASZTÓK, számítunk.

 

Ha nem, első leszek, aki az MKP-ból való kizárásukat fogja követelni. S úgy érzem, nem leszek egyedül. Persze lehet, hogy kérnem se kell majd.

 

Tisztelettel?! (Önökön múlik)

Feszty Zsolt: Facebook

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Csemez László
2017. nov. 23. 16:43

Uram! Ne hivalkodjon a szlovák jobboldallal,főleg Matovičcsal ne.Ő már bizonyított a magyar állampolgárság megítélésében,szavazásában a pozsonyi parlamenntben.Miatta nem lett a szavazás pozitív számunkra.Higyje el nekem a szlovák jobboldal mostani hangzatai a szirének éneke. Értsük már végre meg az anyaországon kívül senki sincs velünk./ ott is csak az Orbán-kormány/.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Király Zsolt

Király Zsolt, 42 éves közgazdász, a Körkép.sk alapító főszerkesztője. A 2015-ös Újságírói Díj nyertese oknyomozó kategóriában. Korábban a .týždeň-ben és a Heti Válaszban is publikált.

Hirdetés (X)

Kövessen minket