(…) 1991-ben Janics Kálmán őt választotta ki utódjának. Azt mondták, hogy megbízható, ő a legfiatalabb, nincsenek ügyei és jó elnök válhat belőle, mert semmit nem találnak rá. Ez volt talán a legfontosabb, ami megnyitotta előtte az utat az elnöki posztra. És jó pártelnök volt.

 

Csáky, Bugár és Bárdos a komáromi közgyűlésen, mely leváltotta az MKP éléről Bugárt. Kép: aktuality.sk

 

(…) Már a közgyűlés (szerk. meg. a Bugár leváltásáról szólü komáromi MKP közgyűlés) előtt gondok voltak. Többször megtörtént, hogy egyszerűen nem volt rám ideje, pedig én voltam a parlamenti frakció elnöke. A vállalkozók viszont gyakran ültek nála. A bizniszvonal már nagyon erős volt, és kezdte átvenni a párton belüli irányítást.

(…)

 hirdetes_810x300  

 

Amikor Bugár az MKP elnöke volt, mindig azt mondta, hogy aki a párt ellen megy, még ha ő maga is lenne az, nem szabad hagyni, mert a közösség érdekei ellen cselekszik. Mindig azt mondta, hogy nagyon nehezen értük el, hogy a három párt egyesüljön, és hogy ezt azt az egységet minden áron meg kell őriznünk. Nem szabad, hogy szétverjenek bennünket.

(…)

Megrészegítette őt a hatalom. Megszokta, hogy bárhova megy, fontos emberként kezelik és üdvözlik, éltetik. Talán nem ártana, ha mindegyik politikus elolvasná a Hogyan ízlik a hatalom című könyvet

 

aktuality.sk – Béla Bugár: Začínal ako šofér, stal sa politikom z povolania a krásne zarobil

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!