Húsz év után újra összecsapnak az intézmények Szlovákiában. A kormánykoalíció, főleg a kormányfő, a (téli) palotára támadt, ahol az államfő körvédelmet épít.

 

A többségi véleményt jelenleg, miszerint Fico nem ér fel Mečiar brutalitásához, ideje lenne elvetnünk. A támadások ugyanis egyszerre történnek, több fronton.

 

A milliós számla a poprádi repülőutakért összeolvad az állítólagos telekcsalás kivizsgálásával és a dalai láma felemlegetésével, akinek vendégül látása a bizonyítéka annak, hogy Kiska árt az államnak.

 

 hirdetes_810x300  

A Smer megyei veszteségei miatt Fico kompenzációt keres. A Kiska elleni kampány sikerességén a kormányfő azon döntése múlok, hogy vajon megpróbálja-e az újabb elnökjelöltséget. Tisztában van vele – és a felmérések ezt támasztják alá -, hogy egy egyenes küzdelemben újra ő húzná a rövidebbet.

 

Miközben a kormánypárt már kampányolni kezdett, legitim dolog elvárni az államfőtől, hogy minél hamarabb ő is döntsön. Vagy így, vagy úgy. Miközben, ha biztos abban, hogy Szlovákiában – egyebek mellett – „visszaélnek a hatalommal”, kvázi morális kötelessége, hogy pozitív választ adjon.

 

SME – Peter Schutz: Za ťažké župné straty Smeru hľadá Fico kompenzáciu
kép: SME

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!