Kétségbeesett emberek kétségbeesett cselekedetekre képesek. A kormányfő támadásba lendült, hogy saját bőrét védje – a „Made in Smer“ ksefteseinek pedig büntetlenséget garantálhasson. Készüljenek fel, különösen piszkos kampány vár ránk, melyben kő kövön nem marad.

 

A Kaliňák visszahívásáról szóló rendkívüli ülésen kezdődött. Fico frontális támadással fenyegette meg az ellenzéket, ha az a hírnevére tör.

 

Vaktölténnyel és éles lőszerekkel is lövöldözött. Nem hagyta ki Sulíkot, Matovičot és Kiskát sem. De Kaliňák sem maradt le, aki az SaS-os Rajtár karakterét gyilkolta.

 

 hirdetes_810x300  

Nem volt véletlen, mindezt a Smer hétvégi túrócszentmártoni kongresszusa is megerősítette. Fico itt is kemény válaszcsapásokat helyezett kilátásba (aki kővel dob meg minket, azt mi kettővel.)

Időhúzás

 

A kormányfő tapasztalt politikus, így érti, hogy a Smer zuhanását már nem tudja megállítani. Legfeljebb lassítani (és kitolni.) Nem akarja viszont úgy végezni, mint Mečiar (Dzurinda).

 

Ezen kívül: minél tovább marad a nagypolitikában, annál kisebb az esélye, hogy valaha is felelni fog a tetteiért. Fico már csak az időt húzza.

 

Mediális tanácsadóival ezért kieszelt egy stratégiát, hogyan hosszabbítsa meg az élettartamát. Alkalmazni is fogja egészen a 2020-as parlamenti választásokig.

 

Mindenkire kihúz valamit, hogy mindenki bemocskolódjon. Káoszt teremt, hogy az elbizonytalanított választók újra a Smerre szavazzanak, mert ő majd a gondjukat viseli.

 

Titkosszolgálati játékok

 

Mindebben még semmi rossz nem lenne, elvégre a politika a botrányokról és a hatalmasok hibáiról is szól. És nem csak a smereseknek van vaj a fülük mögött, hanem az ellenzéknek is.

 

Sulíknak, Matovičnak, Kiskának és Rajtárnak is van mit megmagyarázniuk, még ha az ő „ügyeik“ jóval kisebbnek tűnnek, mint a Smer korrupciós ügyeinek többsége.

(…)

 

Égetett föld taktika

 

Az elkövetkező két évben totális háború vár ránk. Fico, Kaliňák és társai átvizsgálnak mindenkit, aki az útjukba kerül. A Smer számára ugyanis a lét a tét.

 

Nem fognak korrektül játszani, épp ellenkezőleg. A hatalom adta minden lehetőséget ki fognak használni. A fő célpont Kiska lesz, a második Matovič, majd az ellenzék többi része.

 

Az egyedüli, aki mindezt megértette, az OĽaNO elnöke. A forma, ahogy Matovič a Smer támadásait állta szinték kérdéseket vet fel, de hatásos (abból kell főzni, ami rendelkezésre áll).

 

A többiek vagy érthetetlenül hallgatnak (Sulík), vagy kételenek az azonnali és meggyőző védekezésre (Kiska), illetve csak egy görcsös mosolyra telik nekik (Rajtár).

 

A Fico által előre jelzett szőnyegbombázás után csak a felpezselt föld marad. Mely ideális terepe az extrémizmusnak, mellyel szemben Fico gátat akart építeni.

 

Aktuality.skMarek Vagovič: Fico rozpútal vojnu. Smeru ide o všetko.

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!