A smeresek új taktikát követő támadásai a köztársasági elnök és néhány ellenzéki politikus ellen számomra abszolút nem meglepő. Két politikai zombi áll mögöttük: Robert Fico és Robert Kaliňák.  A kétségbeesett emberek kétségbeesett dolgokra ragadtatják magukat. És ha a kétségbeesésükhöz hozzáadjuk a mindennap növekvő félelmeiket a jövőtől, szabadságuk elvesztésétől, az eredmény pont az, amit a két úriember bemutatott.

 

(…) Hazánkban az emberek egyre inkább tisztességes fizetést szeretnének a politikusok korrupciója helyett. Más szavakkal: azt szeretnék, ha a tisztességtelen és kompromittálódott politikusok nem csak erkölcsi, de büntetőjogi felelősséget is vállalnának.

 

Kétségem sincs afelől, hogy a Smer-ben a sűrű rendszerességgel felmért néphangulat ezen kívánalmáról jól tudnak. És abban sem kételkedem, hogy a két Robert – egyikük Bašternák albérlője, másikuk Bašternák üzlettársa – a korrupció és a romlottság szimbólumai Szlovákiában. Világos tehát, hogy az emberek már említett igazságszolgáltatás és megtorlás után elsősorban e két politikusra irányul.

 

 hirdetes_810x300  

Ugyanakkor, Európában hemzsegnek a példák arra, hogyan kell a korrupt politikusokkal elbánni. Romániában, Csehországban vagy a Balkánon a büntetőhatóságok olyan eredményeket érnek el, amelyek miatt a mi két Robertünkön lidércnyomás lenne úrrá.

 

Ezért annyira érthető az általuk minden nappal és a vészesen fogyó választási időszakkal egyre erőteljesebben mutatott pánik. A megyei választásokon az emberek már kitették a szűrüket, egyelőre azonban tényleges büntetőjogi következmények nélkül. Ez a lehetős a legközelebbi parlamenti választások után válhat valóra.

 

Elég, ha lesz egy gerinces főügyész, egy tisztességes belügyminiszter és egy elkötelezett rendőr-főkapitány. Nagyon valószínű, hogy előbb vagy utóbb találunk három ilyen embert. (…)

 

DennikN.sk, Strach a panika na úrade vlády

Nyitókép: centrum.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!