Milyen volt a DAC elmúlt 12 hónapja az Ön szemében?

 

(…) Válasszuk ketté, legyen két futó, mindegyik fut száz métert, egyik az infrastrukturális – stadion, akadémia, pályák. Négy évvel ezelőtt, amikor kiment a csapat edzeni, vagy a környező faluk egyikébe ment ki, vagy a másikába, mert nem volt hol edzeni. Ma lényegében nyolc pályán tudunk edzeni, és ha minden igaz akkor még kettőt tudunk hozzáépíteni jövőre és azon kívül van még három speciális pálya, ahol fizikai felkészülést tudnak végezni a csapat játékosai.

 

Infrastruktúrában van egy stadionunk, ami majdnem kész, jövőre kész lesz. Van nyolc reguláris, három speciális pályánk és ha Isten úgy akarja, akkor jövő június végére azt fogjuk mondani, hogy a száz méterből lefutottunk 99 métert. Gyorsan futottuk, szerintem elég jó teljesítménnyel abszolváltuk és azt gondolom most elég közel vagyunk a célhoz.

 

 hirdetes_400x285  

A másik száz méter a csapat – hogy milyen csapatunk van, mennyire vagyunk erős klub, mennyire vagyunk fölvértezve tudással. Ebben úgy gondolom, mögöttünk van 40 méter és ugye itt van egy kis csel, soha nem mondtam hogy mi van a száz méter végén. Az kellene, hogy legyen, hogy legyen egy olyan csapatunk aki képes nemzetközi szereplésre, van lehetősége nemzetközi szereplésre és nemzetközi szereplésen jól teljesít.

(…)

Mit vár a 2018-as évtől?

 

Nagyon komoly tavaszunk lesz, ahol sok minden azon fog eldőlni, hogy belül a játékosokban mennyire lesz erős a hit. Ehhez kell egy közösségi támogatás, hogy teltházas meccsek legyenek, hogy érezzük azt, a DAC most tényleg meg fogja tenni, hogy olyanokat fogunk csinálni, amit lehetetlen ma elképzelni. Utolsó percekben fogunk győzni, ott lesz előttünk a lehetőség és megtesszük azt amit mindenki elvár tőlünk. Ez lesz a tavasz. A következő szezonra már úgy kell késznek lenni, hogy nem az első hatról fog szólni, hanem mondjuk az első háromról.

 

Tudom, hogy a fociban nehéz mert mindig vannak csapatok, amelyek felkészültek, mindenük megvan és nem képesek erre, vagy valami miatt nem jön össze. Az őszi szezonban elejétől kezdve arra kell törekednünk, hogy európai szereplést és dobogós helyezést akarunk a végén és arra kell felkészülnünk.

(…)

A következő év biztos hoz jót is, rosszat is, de azzal a belső erővel induljunk az évnek, hogy nem vagyunk egyedül, van egy közösségünk, és a közösség megtartja az egyént. Az a hitünk, hogy itt vagyunk Közép-Európa közepén és képesek vagyunk nagy teljesítményekre együtt mindannyian. Fontos nekem, hogy a régióban élő emberek érezzék azt, hogy nincsenek egyedül és körülöttük van a közösség, aki segíti őket és meg is tartja. Bátran nézzünk szembe a következő évvel higyjünk abban, hogy tudunk nagyot alkotni, nagy dolgokat csinálni és tudunk együtt nagyon sokat örülni. Ezt kívánom mindenkinek.

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!