Mark Zuckerberg 2017-es döntése az volt, hogy körbeutazza mind az ötven amerikai államot. Ennek eredményeként farmokon, fekete templomokban és olajfúró tornyoknál járt. Turnéja láthatóan segített a milliárdos Facebook-vezérnek, hogy megismerje az amerikaiak legégetőbb problémáit, megtanulta, hogyan kell traktort vezetni és azt is, hogy az opioid válság igenis létezik.

 

2018-ra azt javasoljuk, hogy Zuck utazzon tovább, ezúttal külföldi célállomásokra, ahol szociális hálója nem annyira közösségépítő, sokkal inkább egy demokráciát romboló és népirtást hirdető eszközzé vált. Srí Lankán, Guatemalában, Bolíviában, Kambodzsában, Szerbiában és Szlovákiában kezdheti a sort – abban a hat államban, ahol a Facebook egyoldalúan jelentős változásokat vezetett be és megakadályozta a független hírportálokat olvasóik elérésében.

 

Eltölthetne egy kis időt ezekben az országokban, ahol saját „ingyenes programja” az internetet a Facebook által jóváhagyott tartalmak hírfolyamává silányította.

 

 hirdetes_810x300  

Végül azt javasoljuk neki, hogy utazzon el a bangladesi rohingya menekülttáborba, ahol mindent megtudhat arról, hogyan játszott kulcsszerepet a Facebook a burmai katonaság rohingya-ellenes és muzulmánellenes gyűlöletbeszédeinek terjesztésében. (…)

 

TheGuardian.com, New Year’s resolutions for big tech: how Silicon Valley can be better in 2018

Nyitókép: TheGuardian.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!