(…)

 

Nyílt sebre só

 

Robert Kaliňák egy olyan típusú ember, aki könnyen magára veszi a kritikát. Ez nem is meglepő, hiszen gyakran előfordul az ilyesmi. Az már rosszabb, ahogyan a kritikára reagál. Egy csipetnyi empátiával könnyen el tudjuk képzelni, hogy milyen arcot vághatott és hogyan érezhette magát egy olyan jellemmel és vérmérséklettel bíró ember, mint a belügyminiszter, amikor elolvasta Kiskának a Vasárnapban megjelent interjúját.

 

„Ebben az esetben megmutatkozik, hogy még mindig maffiaállam vagyunk. A maffiaállam pedig azt jelenti, hogy az állam durván felhasználja a hatalmát arra, hogy bárkit bemocskoljon és diszkreditáljon. Megmutatkozott, hogy az egész szervezet mögött a belügyminiszter áll, aki kihasználja a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökséget.”

hirdetes

 

Annak ellenére, hogy nem lehet egyetérteni az államfő azon kijelentésével, hogy Szlovákia maffiaállam, az interjú többi része úgy hathatott Robert Kaliňákra, mint amikor az embernek sót szórnak a nyílt sebére.

 

Megmutatja a bizonyítékokat?

 

Ez az egész egy olyan embert is képes kihozni a sodrából, aki hosszú hónapok óta mást sem hallgat, mint azt, hogy milyen kapcsolatot ápol Ladislav Bašternákkal.

 

Amikor az államfő valakit a maffiastílusban zajló diszkreditációjának koordinátoraként nevez meg, az valóban fájdalmas lehet. Még Bašternák haverjának is.

 

Na és persze ezután rögtön napvilágot lát az összehányt repülő és a be nem fizetett számlák esete. Ahány ember, annyi igazság. Amennyiben Kaliňák kijelentéseiben az igazságnak csupán a csírája megtalálható, végre elhatározhatná magát és nyilvánosságra hozhatná a bizonyítékokat. Máskülönben ez az egész történet nem lesz más, mint a Yetiről és a Loch Ness-i szörnyről szóló legenda egyik változata.

 

Újra indulni fog az elnökválasztáson?

 

(…)

 

Olyan stílusban nekimenni a politikai és ideológiai opponensnek, mint amilyen stílusban Kiska teszi, arra már nagyon régóta nem volt példa.

 

(…)

 

A kormány legmagasabb képivselőivel és a legerősebb politikai párttal folytatott nyílt konfliktus könnyen meggyőzheti Andrej Kiskát arról, hogy ismét jelöltetnie kellene magát az elnökválasztáson.

 

Ez a döntés pedig teljesen ellentmondana azzal, amit Robert Kaliňák és pártbéli főnöke, Robert Fico a Kiska ellen indított háborúval akart elérni. A diszkreditációval ellentétében azt érik el, hogy felébresztenek egy eddig szunnyadó erős ellenfelet.

 

Aktuality.skKomentár Petra Bárdyho: Ovracané lietadlo a tajomné faktúry prebúdzajú silného protivníka

Nyitókép: Robert Hüttner/Pravda

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!