„Tisztelt” „miniszterelnök” „úr”!

 

Olvasom, hogy a székelyeket, egészen pontosan a székely zászlókat felhúzó székelyeket fel szeretné aggatni. Nosza. Csak nem esett a GDP? Akkor szokott a politika kirohanni a jobbszélre, amikor hanyatlik a gazdaság. Nézze csak meg közvetlen szomszédainkat.

 

Az a baj önökkel, hogy gyorsan tanulnak, de csak a hülyeséget. A finn oktatási modellt bezzeg nem sikerül importálni, de a sorosozást meg boszorkányüldözést seperc alatt átveszik. Igaz, megvan ennek a hagyománya is. A kommunistának hallucinált Ceaușescu kitaposta az utat, és önök végiglépkednek rajta. A szociális uszítás, amivel elszórakoznak, előbb-utóbb vissza fog ütni.

 

 hirdetes_810x300  

Merthogy itt nem az önök veszte, hogy az az 1,2 millió magyar mit gondol a húszmilliós Romániában a bakancstalp-képű „miniszterelnökről” és hasonló kaliberű csapatáról. Bár nem vagyunk kevesen, elég sokan sem, ráadásul az etnikai miópia miatt csak az orrnyergünkig látunk el. A vicc az, hogy ön is. És ez lesz az önök veszte.

 

Persze, ideig-óráig el lehet játszadozni az etnikai háborúkkal. Majd a világ robotizál, mesterséges intelligenciát fejleszt, űrt hódít, oktatást fejleszt és olyan betegségeket tesz gyógyíthatóvá, amibe húsz éve belehaltunk. Nekünk itt Romániában, nekünk magyaroknak, székelyeknek, románoknak mindezzel nincs dolgunk. Ezt az állapotot hivatott az ön kocsmaízű nyilatkozata fenntartani és félő, hogy a magyar részről is jópár olyan megnyilvánulás következik, amelyek csak azért mennek bele a játékba, mert addig sem térhetünk a tárgyra. Merthogy nekünk itt meg kell oldani a világ legfontosabb problémáját, a román–magyar ellentétet.

 

(…)

 

 

Maszol.roKustán Magyari Attila: „Tisztelt” „miniszterelnök” „úr

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!