Sulík úr legújabb blogjából ismét kiderült, hogy amennyiben az SaS elnöke nem változtat a környezetében lévő pártokhoz való hozzáállásán, a következő választási időszak talán még az elsőnél is rövidebb lesz számára.

Sulík úr értelemszerűen örül a Progresszív Szlovákia párt 1,9 százalékos eredményének, az azonban már kevésbé tetszik neki, hogy a Denník N részvényese a Progresszív Szlovákia támogatója is egyben. Az a támogató, aki egy évvel ezelőtt még fontos vendégként volt jelen az SaS programalkotó közgyűlésén. A probléma abból ered, hogy Zajac úr most már nincs ínyére Sulíknak, mert nem az ő „pártját fogja”. És bárki, aki nem az SaS oldalán áll, rossz oldalon áll. Ez a filozófia teszi az SaS-szel való együttműködést mindig ugyanolyan kockázatossá, mint  Iveta Radičová kormányában.

 

(…)

A jelenlegi politikai felhozatal fő jobboldali „játékosainak“ felsorolását sem hagyhatom szó nélkük. Az OĽaNO és a Sme rodina (!), egymás mellett. Hát ennél jobbra már valóban nem lehet mozdulni. Ott már csak az ördögűzők és a barnák vannak. Így hát nem is folytatom ezt az elmélkedést. Richard Sulík viselkedéséből mindenki számára egyértelműnek kell lennie, hogy ez az ember a működő programok és megoldások nélküli  „lózungpolitikusok“ előtt ügyesen húzogatja a mézesmadzagot. Mégpedig azért, hogy az a koalíciós szerződés, amit majd egyszer aláír velük, csak papíron legyen koalíciós. Mert hát hogy jönnek ők ahhoz, hogy ne értsenek egyet – vele.

 

Most-Híd.SKBugár Béla: Sulík szerint a jobboldal

 hirdetes_400x285  

Nyitókép: pluska.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!