Megszületett a verdikt: a nógrádi, gömöri magyarok megtörölhetik a szájukat, nem kapnak gyorsforgalmi utat. Sem a közeli, sem a távolabbi években.

 

(…)

 

Nem kívánok én a miniszter úrnak semmi rosszat, csak annyit, hogy legalább egy esztendeig minden áldott nap autózna végig váltásban, délelőtt Rimaszombattól Tornaljáig, délután Rozsnyótól Tornagörgőig, oda meg vissza, roszogva kamionok után, araszolva a Szoroskő kaptatóin. Talán megvilágosodna, és rájönne, hogy a felvidéki magyar világ nem ér véget a Csallóköz csücskében, és Krasznahorka láttán ráébredne, hogy ott valamikor magyar mecénások éltek, akiknek fontos volt a legutolsó jobbágy sorsa is. (…)

 

 hirdetes_810x300  

Idestova három évtizede zajlott le a bársonyos rendszerváltás, s mára oda jutottunk, hogy egy magyar politikus csapat, kikiáltva magát pótolhatatlannak és a magyarság (meg az ország) megváltójának, elnézi, hogy a nógrádi, gömöri, abaúji, bodrogközi magyarok egyre mélyebbre csússzanak a reménytelenségbe. (…)

 

De élek a gyanúperrel, hogy pótolhatatlan miniszter úr nem sok történelmet olvasott, különben ezzel is tisztában lenne. Ha meg olvasott, s mindezt kapisgálja, még nagyobb a baj: elfogadja a „merjünk kicsik lenni” jelszót. Persze nem is ő, kicsi ő ahhoz, hanem csapattársai, az élen Bugár Bélával, akit már MKP-elnöki leváltásakor azért „fúrtak meg”, kedves hódolói, mert igencsak nyomult egy társaság az útépítésben érdekeltséget szerezni. Ez vezetett oda, hogy az elnököt kellett váltani. Mondom ezt azoknak, akik azóta is puccsról beszélnek. Mert az útépítés nagy biznisz, csak nem a nyomorult Gömörben, Nógrádban vagy Bodrogközben.

 

Most – ismét – teljes pőreségében mutatkozott meg, hogy meztelen a király (hány váltás ruhát elnyűtt közben!) hogyan kell sumákolni, megalkudni, füllenteni az ország érdekeiről (ennek a kormánynak nincs alternatívája), bombasztikus sikerként kommunikálni a félmegoldásokat, csak az isten szerelméért, szét ne essen ez a koalíció, mert akkor vége a jóvilágnak, szeretett gömöri, nógrádi magyarok. Ha bukna a kormány, ki jelentené be önöknek, hogy fityiszt kapnak megint és újfent? Ki juttatná eszükbe, hogy a tavalyelőtti nagy akcióprogram egy orbitális blöff volt, hiszen semmi látszatja annak az egymilliárd eurónyi szétigérgetett támogatásnak, amelyet a legelesettebb járásoknak lebegtettek meg annak idején.

 

(…)

 

Mire felnő egy új generáció, és normális, országban gondolkodó kormánya lesz az országnak, Losonctól keletre már nem is lesz szükség gyorsforgalmi útra, mert a szlovák asszimilációs és a vegyesmagyar sumákoló politikának köszönhetően akkorra az a vidék rezervátummá süllyed. Hacsak a magyar kormány ki nem építi helyettük az észak-déli infrastruktúrát. Hiszen ez is az anyaország kötelessége, nemdebár. Aztán majd lehet ismét köpködni és fanyalogni, és szidni a zorbáni diktatúrát.

 

Hírek.sk, Kövesdi Károly: Pótolhatatlanék

Nyitókép: TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!