Az erőszak és a zavargások nem jelentik a helyes utat a rossz legyőzéséhez.

 

Ma találkozunk a tereken. Annak ellenére, hogy a szerkesztőségünk nem tartozik a megmozdulás szervezői közé, mégis ott fogunk állni veletek. Hogy miért? A kollégánk, Ján Kuciak és Martina Kušnírová emléke miatt tesszük.

 

Ott fogunk állni, mert támogatni szeretnénk azokat a rendes és jó embereket, akik attól a naptól kezdve mellettünk állnak, hogy tudomást szereztünk a gyilkosságról. Ott leszünk, mert szeretnénk kifejezni a szolidaritásunkat a fiatalok szüleinek, akiket annak ellenére gyilkoltak meg, hogy semmi rosszat nem tettek.

 

 hirdetes_810x300  

Meg szeretnénk mutatni, hogy fontos számunkra az, hogy a gyilkosságot kivizsgálják, az elkövetőket leleplezzék és letartóztassák, bíróság elé állítsák és elítéljék. Velük együtt pedig azokat is, akik a gyilkosságot megrendelték.

 

Úgy, ahogy ti is, mi is bánatot és dühöt érzünk. Azt akarjuk, hogy a felelősök vállalják a felelősséget a tetteikért.

 

Egy valamire szeretnék megkérni mindenkit. Ne engedjünk a negatív érzelmeknek és segítsünk abban, hogy a mai megmozdulás az emberiesség és az összetartozás méltóságteljes megnyilvánulása legyen. Segítsünk abban, hogy a mai megmozdulás békés, erőszak- és provokációmentes legyen.

 

(…)

 

Rossz dolgot követtek el – megölték Jánt és Martinát. De a rosszat nem győzzük le egy másik rosszal. A rosszat csak a jóval győzhetjük le. Mutassuk meg az erőnket békés módszerrel.

 

Ma együtt fogunk állni veletek a téren. Veletek leszünk. Mindent Jánért és Martináért.

 

Aktuality.skKomentár šéfredaktora: Zlo porazíme len dobrom

Nyitókép: David Ištok/Aktuality.sk

 

 

 

 

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!