Egy olyan ember mondott le, akinek sosem szabadott volna miniszternek lennie. Robert Fico rábízta az emberek biztonságát, ő pedig egy magánhadsereget szervezett a biztonsági egységekből.

 

Robert Kaliňák lehetővé tette a maffiával összeköttetésben álló embereknek, hogy uralják egy olyan elit politikai alakulat vezetését, mint a NAKA. A NAKA-t tíz éven át az olyan védtelen emberek elleni harcra használta fel, mint Malina Hedvig, a becsületes Vasiľ Špirko, az ellenzéki politikusok vagy a rendőrök.

 

Robert Kaliňák 10 éven át a saját meggazdagodására, nem pedig az emberek szolgálatára használta fel a pozícióját. Robert Kaliňák egy olyan közeget hozott létre, ahol normális volt azoknak a nyilvános forrásoknak az elcsalása, amelyekről az oknyomozó újságírók írtak. Kialakított és fenntartott egy olyan közeget, ami lehetővé tette azt, hogy Ján Kuciakot a menyasszonyával együtt brutálisan kivégezzék. Tíz éven át fedezte a saját emberei csalását.

 

 hirdetes_300x300  

Robert Kaliňák a SMER–SD és támogatói javára kihasználta a rendőrséget, mégpedig a kormányfő, Robert Fico tudtával. Ezért Robert Kaliňák távozása nem elég, csupán az első lépés ahhoz, hogy a szlovák politika megtisztuljon a korrupciótól és a maffiával kapcsolatban álló emberektől.

 

Igor Matovič Facebook-oldala

Nyitókép: SITA/Diana Černáková

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!