(…)

 

Mi árthat jobban Ficonak? Kaliňák és Gašpar távozása, de a kormány megtartása a lakosság nagy részének ellenállása ellenére, vagy az őszi előrehozott választások?

 

A kérdés az, hogy ez az ellenállás a Smer választóinak ellenállása is-e, mert ha nem, a Smernek elég, ha átalakítja a kormányt. A Smer most nem más pártok választóira játszik, hanem a sajátjainak a megtartására. Az előrehozott választásokon úgy gondolom, hogy veszítene, ez nagy kockázat a Smer számára.

(…)

 hirdetes_810x300  

 

A Smer tegyük fel, öt százalékot veszíthet. A Most számára 1-1,5 százalékos gyengülés a parlamentből való kiesést jelentheti. Hogyan reagálhatnak a Most választói a párt kivárására?

 

A Most-Híd álláspontja kulcsfontosságú a jelenlegi kormány jövője szempontjából. Úgy látom, hogy az idő nem nekik kedvez.

 

Mi lehet megsemmisítő a párt számára? Kilépni a kormányból, vagy inkább benn maradni olyan helyzetben, hogy Lucia Žitňanská, František Šebej vagy más politikusok távoznának?

 

Az említett emberek távozása a Most-Hidat vélhetően részben visszarántaná az etnikai alapú politizálásba, ahol az MKP-val versenyezne a szavazókért. Egy ilyen helyzet viszont nagyon bizonytalan a Most számára. A kérdés az, hogy a Most- jelenlegi választói hogyan értékelték ki az eddigi álláspontjukat, és tartok tőle, hogy a párt már elveszítette az említett szlovák politikusokhoz köthető szavazótáborának egy részét.

 

Ha már választóik egy részét elveszíthették, önök pedig az utolsó felmérésükben 5,7 százalékot mértek nekik, nem lenne Bugár számára logikus, ha 2020-ig kormányon maradnának, és ez alatt megpróbálnának minél több magyar szavazatot szerezni?

 

Ez csak a saját, néhány beszélgetésen alapuló tippem, hogy igen, választóik egy része ezt így is kiértékelhette negatívan, ezért nem akarok általánosítani. De igen, ez az egyik lehetséges stratégiájuk, amit el tudok képzelni.

(…)

 

DenníkNŠéf Focusu Slosiarik: Pre Fica sú riziká predčasných volieb veľké

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!