Emőke
  • HUF: 316.81
  • USD: 1.13
  • 7 °C
  • 22 °C
Szemle

MKP: Megbukott a maffiakormány

Meghallgatatott az emberek szava, megbukott a maffiakormány, új választásokra kerül sor. A Magyar Közösség Pártja elfogadja a Most-Híd hétfői döntését, amelyre érthetetlenül sokat, két hetet kellett várni, s meglepően heves belső viták után született meg.

 

Felszólítjuk a koalíciót, hogy a továbbiakban tartózkodjon mindennemű aktív kormányzati tevékenységtől, legitimitása elvesztése után már csak a „világításhoz és fűtéshez” van mandátuma! Egyben felszólítjuk a kormánykoalíció pártjait, hogy a lehető leggyorsabban egyezzenek meg az előrehozott választások megtartásáról! Minden, bizonytalanságban töltött nap az ország lakosságának érdekeivel ellentétes.

 

A harmadik Fico-kormánynak a kormánykoalíció tagjai által meghirdetett célja a „stabilitás biztosítása és a szélsőségekkel szembeni harc” volt. Mindkettőről bebizonyosodott, hogy hazugság. Az előrehozott választásokon a demokratikus pártok feladata a polgárok közéletbe vetett bizalmának helyreállítása lesz.

 

2016 előtt és ma is a magyarság mindig a demokratikus, haladó pártok oldalán állt. A Smer és az SNS alkotta koalícióban szerepet vállaló magyar politikusoknak sikerült eljátszani ezt a negyedszázadon keresztül épített társadalmi tőkét és szövetséget.

 

Az előrehozott választásokon az MKP célja az lesz, hogy bizonyítsa: a maffiát és a korrupciót elutasító jobb Szlovákia továbbra is számíthat a magyarság támogatására és aktív részvételére, mivel a mi érdekünk is egy élhetőbb ország építése, ezáltal a közösségünk megmaradását szolgáló változtatások kiharcolása.

 

Menyhárt József, az MKP elnöke

Pozsony, 2018. március 13

 

MKP sajtóhír

Nyitókép: Pravda

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Király Zsolt

Király Zsolt, 40 éves közgazdász, a Körkép.sk alapító főszerkesztője. A 2015-ös Újságírói Díj nyertese oknyomozó kategóriában. Korábban a .týždeň-ben és a Heti Válaszban is publikált.

Kövessen minket

Megosztás