Tegnap a Markízában beszélgettem Bugár Bélával és többek között azt is megtudtam, hogy mi azért akarunk előrehozott választásokat, mert hatalomra vágyunk. Talán először Bugárnak, Dankonak és Ficonak kellene tudatosítania azt, hogy ők azok, akik foggal-körömmel ragaszkodnak a posztjaikhoz.

(…)

 

Éppen az örökké viccelődő politikus, Bugár Béla az, aki a választókból és az összes rendes emberből viccet csinált. Mégpedig élete viccét. Először világosan kijelenti, hogy előrehozott választások lesznek, máskülönben a Most-Híd kiszáll a kormányból, majd utolsó hitványként az Országos Tanács kijelentésének botcsinálta harmadik mondatára hivatkozik. Mindeközben Bugár az, aki a leghosszabb ideje – mintegy 26 éve – képviselő, és akinek erkölcsi autoritásának kellene, hogy legyen a parlamentben. Ehelyett nem más, mint egy értékek, lelkiismeret és meggyőződés nélküli egyszerű áruló, aki mindezért még védelmet is kap.

 

És állítólag az ellenzék az, aki a hatalomra áhítozik. Szeretném Bugár urat emlékeztetni arra, hogy hét évvel ezelőtt, amikor a koalíciós partnereink megzsaroltak minket– az SDKÚ, KDH és a Most-Híd –, akkor mi feláldoztuk a székeinket és azt a hatalmat, ami iránt állítólag annyira áhítozunk. Mi inkább úgy döntöttünk, hogy a saját meggyőződésünk szerint fogunk cselekedni.

 hirdetes_400x285  

 

Míg Bugár Béla nemcsak engem, hanem az összes tisztességes embert átverte, addig Andrej Danko megnevettetett. Előszeretettel szólítja fel az embereket arra, hogy képzeljék el „Sulíkot kormányfőnek, Kollárt a parlament elnökének, Matovičot pedig pénzügyminiszternek“. Nos, eleve kizárom, hogy én kormányfőként Merkel asszonyhoz cipelnék egy olasz maffiával kapcsolatban álló, főtanácsadóként bemutatott kisasszonyt. Emellett azt is kizártnak tartom, hogy egy adócsaló lakásában éljek. Erősen kételkedem abban is, hogy Boris Kollár nyilvánosan kitüntetéseket csókolgatna, és problémája lenne két összefüggő mondat elmondásával. Továbbá azt se tudom elképzelni, hogy Igor Matovič előhúzna egy nevetséges grafikont arról, hogy 90 százalékkal csökkent a gáz ára.

 

Megértem, hogy madárijesztőt csinálnak belőlünk, hiszen mi mást tehetnének. De mindez nem így van. (…) A lényeges az, hogy a választások után képesek-e leszünk leülni, konkrét egyezségeket hozni és azokat betartani. Mi ezen dolgozunk.

 

HNonline.sk, Richard Sulík: Ej, ale bažíme po moci

Nyitókép: SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!