(…)

 

Hogyan értékeli Robert Fico viselkedését, aki Andrej Kiska kijelentése után, miszerint megoldásként az alapvető kormányátalakítást vagy az előrehozott választásokat tartja, az államfő és Soros György találkozójáról és külföldi befolyásolásról beszélt?

 

A politika legmélyebb bugyraként, a kétségbeesés és a félelem jelenként. És nem csak a Soros kártya kapcsán, hanem minden, amit Ján Kuciak és Martina Kušnírová meggyilkolását követően Fico csinált. Pont úgy, mint amikor a fuldokló az utolsó szalmaszálba is kapaszkodik.

 

 hirdetes_300x300  

Bugár Béla, a Mosta-Híd elnöke arra kapott mandátumot az ORszágos Tanácstól, hogy az előrehozott választásokról tárgyaljon, különben a Most kilép a kormánykoalícióból. Végül az lett belőle, hogy Fico lemondott és néhány miniszter kicserélődött. Voltak, akik szerint Bugár újra elárulta a választóit, Ön szerint másként kellett volna cselekednie?

 

Köteles lett volna másként cselekedni, de nem tudom, hogy volt-e erre lehetősége. Más szóval nem vagyok biztos abban, hogy Bugár szabad emberként cselekszik.

 

Több tízezer ember vonult az utcára, miközben a szervezők utolsó követelése az előrehozott választások voltak. Másrészt viszont parlamenti demokrácia vagyunk, az új kormány pedig parlamenti többséggel rendelkezik, Elégségesen reagál a kormány a közvélemény nyomására?

 

Kétségtelen, hogy az előrehozott választások lennének a legjobb és a legtisztább megoldás. Annak ellenére, hogy milyen állapotban és kondícióban van a szlovákiai ellenzék. Az előrehozott választások újraosztanák a lapokat, miközben az egyik fő téma kétségtelenül a Smer által művelt, korrupción, klientelizmuson alapuló politikai stílus, az ellenük küzdő állami szervek megbénítása lenne. De legalább esély lenne arra, hogy változás következik be. De jelenleg erre minimális az esély.

 

(…)

 

Robert Fico már többször említette, hogy hiányzik neki a Mikuláš Dzurinda és Ivan Mikloš fémjelezte ellenzék. Gondolkodik azon, hogy visszatérne a politikába?

 

Nem gondolkodom. Fico nekem egyáltalán nem hiányzik.

 

(…)

 

Mit gondol, kitölti a jelenlegi kormány az előtte álló két évet?

 

Nem tudom. Hagyjuk magunkat meglepni. A nyolcassal végződő évnek még nincs vége.

 

Parlamentné listyIvan Mikloš: Nie som si istý, či Bugár konal ako slobodný človek. Ficove reči o Sorosovi…

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!