Ez lehetett volna Tomáš Drucker fő politikai húzása, mellyel kinevezése után bizonyítja, hogy harcba száll a smeres polippal és talpra állítja a Paška utáni egészségügyet.

 

Csakhogy a Smer káderét, Jozef Valockýt, aki ölre ment a parlamentben a Ficot ábrázoló molinó miatt, politikai botrányaiért cserébe azzal jutalmazta, hogy kinevezte a Nemzeti Onkológiai Intézet élére.

 

Valocký története arról szól, hogy ha a smeres kádereknek keresnek helyet, arra általában az állampolgár fizet rá. És ami a legrosszabb, jelen esetben az egyik legkiszolgáltatottabb, a rákos beteg.

 

 hirdetes_400x285  

Riasztó, ahogyan Valocký kinevezését követően a duplájára emelkedett az onkológiai betegek várakozási ideje az orvosi beavatkozásra. Ami nemcsak a smeres politikus másodállásban betöltött tevékenységének gazdasági eredményeiről tanúskodik.

 

Itt már nem a smeres kseftek, a sajátjaik politikai jelöléséről van szó, hanem sokkal többről. Itt már a lét a tét.

 

Drucker számára ez a tapasztalat mementóként kellett volna, hogy szolgáljon. Ha takarítani szeretne olyan helyeken, ahol nemcsak a postai bélyegekről, hanem emberéletekről van szó, – és az utóbbi hetek megmutatták hogy mindez érvényes a rendőrségre is, – akkor kérhet ugyan időt a helyes döntésre.

 

De nem lehet tekintettel a párton belüli egyezségekre és bizniszekre.

 

SMEJakub Filo: Mal to byť Druckerov hlavný ťah. No nevyšiel

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!