A legnagyobb veszély, ami fenyeget minket: a saját szavazóink kényelme. Nagyon sokan talán már azt érzik, hogy ez a küzdelem eldőlt, a verseny lefutott, nyugodtan otthon maradhatnak. Az elmúlt negyven napban végigjártam az országot, mindenhol ugyanazt mondtam, amit most is mondok. Soros jelöltjeivel szemben csak a mi jelöltjeinkre lehet számítani. Nekem minden egyes jelöltre, minden képviselőre szükségem van, mert az országot meg kell védeni. Ezért arra kérek mindenkit: menjen el és adja mindkét szavazatát a Fideszre – nyilatkozta Orbán Viktor miniszterelnök.

 

  • Ez egy sorsdöntő szavazás, ahol Magyarország következő néhány évtizedéről kell döntenünk
  • Amit az ellenzék ma kínál, az nem jövő, hanem zűrzavar és bizonytalanság
  • A mi kormányzásunk eredményei nem az elméletek világában érezhetők, hanem a mindennapi életben
  • Egy csőd szélén tántorgó országgal indultunk 2010-ben, és végre van jövőnk
  • Ha könnyelműen hagyjuk, hogy mások döntsenek rólunk, akkor mindent tönkre fognak tenni

 

 Miniszterelnök úr, a választási kampány alapján egyszerű a feladvány. Két üzenet maradt versenyben, az egyik, hogy ne jöjjenek ide migránsok, a másik, hogy ön tűnjön el. Valóban ennyi lenne a kínálat?

 

Holnap nem egyszerűen parlamenti választás lesz. Ez egy sorsdöntő szavazás, ahol Magyarország jövőjéről döntünk. Történelmi pillanat előtt állunk, arról kell határoznunk, hogy magunk közé engedünk-e sok ezer, tízezer, később pedig százezer vagy millió olyan embert, akik alapvetően mást gondolnak a világról, nincs közük ehhez az országhoz, nem járultak hozzá semmivel mindahhoz, amit a magyarok létrehoztak,

hirdetes_starlux810x300

 

vagy kitartunk a mostani álláspontunk mellett, és azt mondjuk, hogy Magyarország a magyaroké, és csak mi dönthetjük el, hogy kikkel akarunk együtt élni.

 

Azaz bevándorlóország leszünk vagy nem. Ez a kérdés, és ez csak annyiban szól rólam, hogy az én álláspontom ebben a kérdésben mindenki előtt ismert. Én Magyarország miniszterelnökeként felépíttettem a kerítést, megvédtem a határt, és Brüsszelben nemet mondtam a bevándorlók betelepítésére. De a veszély ezzel nem múlt el, most is itt kopogtat az ajtón. Holnap ugyanis Magyarország következő néhány évtizedéről kell döntenünk, és ha elhibázzuk, akkor ezt a hibát nem tudjuk majd kijavítani.

 

Ezért azt kérem a választópolgároktól, hogy alkossanak bátor véleményt a mögöttünk hagyott évekről, ne legyenek velem szemben sem elnézőek, sem kíméletesek, idézzék fel azokat az intézkedéseket is, amelyekkel nem értettek egyet, de mégis, a vasárnapi döntésükben kapjon nagyobb hangsúlyt a jövő, mint a múlt.

 

 

Nincs olyan komolyan vehető politikai erő Magyarországon, amelyik ne ezt az álláspontot képviselné. Az ellenzéki pártok deklarálták, hogy megtartják a határkerítést, és a kvótának is ellenállnak.

 

Már mondták az ellenkezőjét is, de sokkal egyszerűbb, ha a tetteik beszélnek helyettük. A kerítés építését mindenki kritizálta és mindenki támadta rajtunk kívül. Amikor a népszavazás után az alkotmány módosításához kértem az ellenzék támogatását, nem akadt olyan ellenzéki párt vagy akár képviselő, aki segített volna. Az ellenzéki politikusok elfogadják Soros György támogatását, aki több ezer embert foglalkoztat Magyarországon, és dollármilliókat költ a magyar politika átalakítására.

 

Semmi kétségem nincs afelől, hogy ha az ellenzéki pártok lehetőséget kapnak a kormányzásra, akkor el fogják fogadni Brüsszel kvótadöntéseit, mégpedig heteken belül.

 

A miniszterelnökök tanácsában a következő ilyen döntés júniusban lesz esedékes és a nagy európai országok most már dűlőre akarják vinni a kötelező betelepítések ügyét. Ezt meg kell akadályozni, és a magyar ellenzék soraiban nincs olyan párt és nincs olyan vezető, aki ezt akarná vagy erre képes lenne.

 

 

(…)

 

Miért kellett mindehhez elővenni Soros Györgyöt? Arc kellett a migrációs fenyegetéshez?

 

Soros György egy hálózatot pénzel. Ennek a hálózatnak óriási a befolyása a brüsszeli döntéshozók között. Emellett nagyon sok médiumot és szervezetet finanszíroz, és ezek összehangoltan olyan politikát szorgalmaznak mindenhol Európában, amely elősegítené és növelné a bevándorlást. Ebben áll az ő felelőssége. Mindezt persze szándékosan teszi, mert

 

egy olyan Európában, amelyet együttélési gondok kínoznak, és állandó feszültségekkel kell szembenéznie, egy hozzá hasonló spekuláns sokkal könnyebben tudja a pénzügyi érdekeit érvényesíteni.

 

És mivel a zsák megtalálja a foltját, ebben erős szövetségesei a baloldali politikusok, akik hatalmuk megtartása érdekében leendő választóként tekintenek a migránsokra.

 

(…)

 

Holnap mindez eldől. Ön milyen eredményre számít?

 

Bízom a győzelemben. De tenni is kell érte. A legnagyobb veszély, ami fenyeget minket: a saját szavazóink kényelme. Nagyon sokan talán már azt érzik, hogy ez a küzdelem eldőlt, a verseny lefutott, nyugodtan otthon maradhatnak. Az elmúlt negyven napban végigjártam az országot, mindenhol ugyanazt mondtam, amit most is mondok. Soros jelöltjeivel szemben csak a mi jelöltjeinkre lehet számítani.

 

Nekem minden egyes jelöltre, minden képviselőre szükségem van, mert az országot meg kell védeni.

 

Ezért arra kérek mindenkit: menjen el és adja mindkét szavazatát a Fideszre.

 

Magyar IdőkInterjú Orbán Viktorral

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!