Az elmúlt hónap eseményei átrajzolták a politikai térképet, előttünk pedig a domináns pártpozíció megőrzésének nehéz feladata áll az elkövetkező időszakban.

 

Politikai szempontból fontosnak tartom, hogy sikerül összetartanunk a kormánykoalíciót, és így programunk megvalósításán dolgozhatunk, mely a választásokon bizalmat kapott a választóktól.

 

A jelenlegi kormánykoalíció, tetszik vagy sem egyeseknek, az egyedüli értelmes lehetőség Szlovákia számára. A legerősebb politikai párt elnökeként saját érdekem megtenni mindent annak érdekében, hogy a hatalom ne kerüljön amatőrök és politikai hőbörgők kezébe.

 

 hirdetes_810x300  

Elég, ha megnézzük a politikai elképzelések tárházát, a személyes ellentéteket ahhoz, hogy ne legyen hihető mindaz, amit Sulík, Matovič, Hlina és az MKP ismeretlen embere programilag hasznos dologként kínálni tudnak az országnak.

 

Az, hogy tüntetések érzelmi hullámán is csak potyautasként utaztak, kellő bizonyítéka annak, hogy hol is van a helyük a politikai térképen

 

E tekintetben a legfontosabbnak a politikai stabilitás megőrzését tartom. Csak a kormányon belüli jó viszony kínál lehetőséget arra, hogy megvalósítsuk elképzeléseinket, melyek az emberek életminőségének javítását szolgálják.

 

(…) Szlovákia nem csak a SzNF tere, a fő témák pedig nem lehetnek csak a Belügyminisztériummal kapcsolatos személyes kérdések.

(…) Azt várom, hogy a készülő szociális csomag megteremti az előfeltételeit a nyugdíjasok életminőségének emeléséhez, a fiatal családok, egészségileg fogyatékos személlyel rendelkező családok helyzetének javításához.

(…) A Smer előtt sok feladat áll. A kormányfői és a pártelnöki szék szétválasztása több lehetőséget kínál arra, hogy növeljük a választási potenciálunkat. Azt várom, hogy a Smer politikája variálhatóbbá válik. Kész vagyok aktívan bekapcsolódni politikai prioritásaink megvalósításába a parlamentben, átszervezni párttagságunkat, és aktívan találkozni az emberekkel az egyes régiókban. Sehova nem távozok, Kezdődhet a politikai harc.

 

Hnonline.skRobert Fico: Stojíme pred novou výzvou

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!