Orbán Viktorról nemcsak hazai ellenzői írnak tücsköt-bogarat, de nemzetközi színtéren is van egy szépen körülhatárolható csapat, akik konstans rettegnek Magyarország állapotától. Mondjuk Amerikából félnek, hogy mi is történik itt majd, a sötétnek lefestett jövőben.

 

Ebben az elképzelt világban Orbán Viktor természetesen antiszemita és kihasználja ezt a zsigeri gyűlöletet. Talán meglepő, de a Politico című amerikai lapban közölt nyílt levélben a Soros György fémjelezte projektek elleni fellépést antiszemita jellegűnek látták az aláírók.

 

(…)

 

 hirdetes_810x300  

Benjamin Netanjahut nem szokás antiszemitizmussal vádolni, de ő maga is elítélte Soros György törekvéseit, amelyeket többek között külföldről támogatott civil szervezeteken keresztül próbál megvalósítani. Soros György lehetne bármilyen származású, semmi módon nem befolyásolná a lényeget, miszerint a mágnás hatalommal bír, és a pénzét nem luxusjachtokra, ritka bélyegekre vagy futballcsapatokra költi, hanem abból befolyást vásárol külföldön.

 

Az ő álláspontja az állameszményről teljesen ellentétes azzal, amit Orbán Viktor vall magáénak. Ebben a helyzetben pedig előveszik a legócskább, legtompább, legalávalóbb fegyvert a külföldi egyetemeken oktató okos emberek, s kijelentik, hogy a magyar kormányfő antiszemita kampányt folytat.

 

(…) A zsidóellenességet Soros György ügyébe belekeverni tudatos torzítás, szégyenteljes politikai manőver. (…) Magyarországon lehet valaki büszke zsidó származású magyar, teljes békében tud élni egy öntudatos izraeli, de olyan is, aki egyáltalán nem foglalkozik az ilyen fennkölt témákkal. (…)

 

Magyarország nem ilyen bonyolult hely, sőt a nyelvünk is roppant egyszerű: Mi magyarok vagyunk.

 

Magyar IdőkSitkei Levente: Vaktöltény

Nyitókép: hnonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!