Úgy néz ki, hogy az erős rajt után a nyilvános tüntetések kifulladtak. Az indok: a szervezők kitáncoltak a kulcsfontosságú követelés mögül, ami az előrehozott választásokat jelenti. És ma már nem nagyon tudják, hogy mit is akarnak.

 

Legújabban Pellegrini kormányfőtől kérnek találkozót, aki május közepére adott nekik időpontot. Logikusan.

 

Politikai nyelvre lefordítva: A tüntetések szervezői az új belügyminiszter kilétét szerették volna megbeszélni Pellegrinivel. A kormányfő jelezte nekik, hogy a kabinet összetételéről nem hajlandó a diák Farskával tárgyalni. És igaza van.

 

 hirdetes_300x300  

Az „utca“ tüntethet, demonstrálhat a követeléseiért, céljaiért. Követelheti az előrehozott választásokat (ennek joga az Alkotmányból ered.) De nem szólhat bele a miniszterelnöknek a tárgyalóasztalnál abba, hogy ki legyen az új miniszter. Ennek joga azé, aki politikai felelősséget visel. A tüntetések szervezőinek nincs semmilyen politikai felelőssége.

 

Sőt, még csak világos és egyértelmű elképzelésük sincs arra, hogy nyilvános lépéseikkel mit akarnak elérni. Minden héten valami mást akarnak. Tárgyalni a miniszterelnökkel a belügyminiszter kiválasztásának feltételeiről az államfő feladata. Nem a diákoké.

(…)

 

Aktuality.skDag Daniš: Organizátori protestov vymäkli

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!