(…)

Ezt a pártot kilenc évvel ezelőtt  talán tízegynéhány ember alapította. Ez persze nem fontos, de azért mégis leírom, hogy ezek az emberek mind magyarok voltak. Ha még emlékeznek, pártunk bevezető kampánya is olyan jelszavakkal futott, hogy nem az a fontos, kinek milyen a nemetisége, hanem hogy becsületesen végezze munkáját.

 

Teljesen más volt a fontos akkor, és most is: egy olyan pártot létrehozni a kisebbség és a többség hosszú évek feszültségekkel teli kapcsolata után, mely egyedülálló abban a tekintetben, hogy már saját berkein belül is képes az együttműködésre és bebizonyítja, hogy békében tudunk egymás mellett élni.

 

(…)

 hirdetes_810x300  

 

Ma elmondhatom, hogy igen, megtörtént, hogy az ún. magyar pártokat mint valami kirakati termékeket vették be különböző koalíciókba.

 

(…)

 

Meggyőződésem, hogy az akkori feszültség – és itt elsősorban a magyarok és szlovákok közötti feszültségre gondolok – jelentős mértékben csökkent, és ez a Hídnak is köszönhető. És örülök, hogy mindez a szlovákok, ruszinok, romák segítségével sikerült, mindazokéval, akik hittek ebben a filozófiában, és akik fokozatosan érkeztek és érkeznek ma is a pártba.

 

(…)

 

A Híd interetnikus jellege változatlan. Különböző nemzetiségű emberek távoznak, mások belépnek a pártba. (…)

 

Bármi is történt viszont az elmúlt napokban, pártunk jellege továbbra is változatlan. Ezt a pártot nem képviselőinek nemzetisége határozza meg, hanem a programja. Szilárd meggyőződésem, hogy ilyen pártra a szlovák társadalomnak továbbra  is szüksége van. (…)

 

Most-Híd.skBugár Béla: Sem Most Híd nélkül, sem Híd Most nélkül

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!