Szemle

MKP: Egyetértően támogatjuk a gazdák országos megmozdulását

A Magyar Közösség Pártja támogatja és kiáll a szlovákiai gazdák azon követelései mellett, amelyek az agráriumban évek óta felhalmozódó problémák mielőbbi megoldására irányulnak.

 

(…) Az évtizedek óta ígért területrendezés, a földrendezés és a termőföldek tagosítása befejezésének megoldása a szlovák kormány egyik elsődleges feladatának kellene lennie a földtulajdonjogi és földhasználati jogok rendezésének érdekében. Ezt nem válthatja ki egy olyan törvényrendelkezés, amely több tízezer földtulajdonos és több ezer gazdálkodó érdekeit sérti.

 

Mára nyilvánvaló, hogy az agrártárca szakmai tevékenysége szinte csak az Európai Unió támogatási forrásainak elosztására koncentrálódik, ötvözve több esetben a korrupciótól sem mentes ügyletek tolerálásával. Mindezt teszi ahelyett, hogy a vidék hangját meghallgatva egy szakmailag megalapozott szlovákiai agrár-, vidékfejlesztési és élelmezési koncepciót alakítana ki megfelelő és rugalmas törvényi hátérrel, amely egyenlő esélyt ad minden szlovákiai gazda és élelmiszer-előállító tisztességes érvényesülésének és megélhetésének, amely a vidék fejlődésének és megmaradásának egyik alapvető záloga.

 

Az MKP a fentiek kapcsán is üdvözli és egyetért a szlovákiai gazdák mai, május 4 –i tiltakozó megmozdulásával jogos követeléseik érdekérvényesítésében.

 

mkp.sk – Varga Péter, az MKP mezőgazdasági és környezetvédelmi alelnökének sajtónyilatkozata

Nyitókép: hirado.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket