A mai négy meccsből kettő már mögöttünk van. A franciák nyögvenyelősen győzték csak le az ausztrálokat és az argentinok egyszerűen nem találtak fogást Izlandon.

 

Izland történelme első vb-mérkőzésén góllal és egy döntetlennel mutatkozott be Argentína ellen. Nyolc magyar gyerek is a játékoskísérők között volt a mérkőzés előtt, amelyet Diego Maradona a helyszínen tekintett meg. Sergio Agüero már a 18. percben megszerezte a vezetést az argentinoknak, a dél-amerikaiak védekezése azonban zavarbaejtően szétszórt volt. Az izlandiak keményen letámadták őket, és gyorsan egyenlítettek is. Alfred Finnbogason így be is írta magát a történelembe, mint az első izlandi, aki gólt lőtt a vb-n.

 

A második félidőben Argentína próbálta átvenni a mérkőzés irányítását, Messi kihagyott egy tizenegyest, és ezután hiába próbálkozott bármivel – fölé, mellé, vagy épp a játékosokba rúgta a labdát.

 

 hirdetes_810x300  

Argentína – Izland 1:1

 

Helyszín: Moszkva (Szpartak), Szpartak Stadion. Játékvezető: Marciniak (lengyel)

 

ARGENTÍNA: Caballero – Salvio, Otamendi, Rojo, Tagliafico – Biglia (Banega, 54.), Mascherano, Meza (Higuaín, 84.) – Messi, Agüero, Di María (Pavón, 75.). Szövetségi kapitány: Jorge Sampaoli

 

IZLAND: Halldórsson – Magnússon, R. Sigurdsson, Árnason, Saevarsson – Hallfredsson, Gunnarsson (Skúlason, 76.) – Bjarnason, G. Sigurdsson, Gudmundsson (Gíslason, 63.) – Finnbogason. Szövetségi kapitány: Heimir Hallgrímsson
Gólszerző: Agüero (19.), ill. Finnbogason (23.)

 


 

A francia-ausztrál találkozón volt minden. Videóbíró, két tizenegyes, gólvonal-technológia, egy kérdéses öngól…

 

Nagy lendülettel kezdett a francia válogatott, pár perc alatt többször eljutott ellenfele kapujáig, akadt védeni valója Ryannek. Negyedóra után némileg kijött a szorításból az ausztrál csapat, de veszélyt csak akkor tudott kialakítani, amikor egy szabadrúgás után Tolisso lábáról a saját kapuja bal alsó sarka felé tartott a labda. Lloris azonban gyorsan reagált, nagyot vetődve mentett. A folytatásban is a franciák irányítottak, az ausztrálok viszont ekkor már jobban szűrték a támadásaikat, melyek így többnyire a 16-os környékén értek véget.

 

Az első félidőben kiegyenlített volt a labdabirtoklás, de többet lőttek kapura a franciák. Az ausztrálok ugyanakkor szervezetten és keményen játszottak a második félidőben is, így nagy erőbedobásra késztették ellenfelüket. A büntetőkből esett gyors gólváltás után Paul Pogba labdája éppen a gólvonal mögé pattant, ezzel a franciák kerültek másodszor is előnybe.

 

A hajrában továbbra is nagy akarással küzdöttek az ausztrálok, de nem voltak elég kombinatívak a támadások szervezésében. Pályára lépett az Mbappéhoz hasonlóan 19 éves, de nála bő két héttel később született Daniel Arzani, az oroszországi világbajnokság legfiatalabb játékosa is – aki múlt szombaton betalált a magyarok elleni felkészülési találkozón -, érdemben azonban nem tudott hozzátenni csapata teljesítményéhez a neki jutott pár percben.

 

Franciaország – Ausztrália 2:1

 

Helyszín: Kazany, Kazany Aréna, 41 300 néző. Játékvezető: Cunha (uruguayi)

 

Franciaország: Lloris – Pavard, Varane, Umtiti, L. Hernández – Pogba, Tolisso (Matuidi, 78.), Kanté – Griezmann (Giroud, 70.), Mbappé, O. Dembélé (Fekir, 70.). Szövetségi kapitány: Didier Deschamps.

 

Ausztrália: Ryan – Risdon, Sainsbury, Milligan, Behich – Mooy, Jedinak – Kruse (Arzani, 84.), Rogic (Irvine, 72.), Leckie – Nabbout (Juric, 64.). Szövetségi kapitány: Bert van Marwijk

 

Gólszerzők: Griezmann (58. – 11-esből), Pogba (81.), ill. Jedinak (62 – 11-esből)
Sárga lap: Tolisso (76.), ill. Leckie (13.), Risdon (57.), Behich (87.)

 

Körkép.sk, MTI, nemzetisport.hu

Nyitókép: 24.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!