Malvin
  • HUF: 363.48
  • USD: 1.17
  • 10 °C
  • 23 °C

Hirdetés (X)

Szemle

MKP: Előrelépés helyett nemzetiségi kérdés

Rimaszombatban a futballakadémia létrehozása a Miskolci Borsodsport Invest Kft hathatós együttműködésével nemzetiségi kérdésbe csapott át – évszázados sérelmekre és valótlan állításokra hivatkozva. (…)

 

Ivan Hazucha önkormányzati képviselő, egyben a SMER-SD járási elnöke felszólalásában azt taglalta, hogy a fociakadémia létrehozásával a szlovák gyerekek asszimilációja fenyeget, és elmagyarosodással riogatott.

 

„Tartok a jövőtől Szlovákia és a Magyar Köztársaság egyenrangúsága és korrektsége tekintetében, mert valóban rosszak a tapasztalataink az elmúlt évszázadból”– hangsúlyozta. Majd hozzátette, hogy a 20. század során 4-szer, 5-ször is megtámadtak minket ebből az országból. „De Magyarország ebben a században is nagyon gyakran vonja kétségbe államiságunkat. Magyarország miniszterelnökétől is ezt halljuk, amikor a V4-es partnerekről beszél, gyakran elkerül minket. A Szlovák Köztársaságot nem említi. Megemlíti a Lengyel Köztársaságot, a Cseh Köztársaságot, de minket nem…”

 

Megengedhetetlenek az ilyen kijelentések. Több képviselő is felháborodott amiatt, hogy valaki a 21. század Európájában régmúlt érvekre és okokra hivatkozzon. Különösen most, amikor gyakran hangsúlyozzuk, hogy javulnak a szlovák-magyar kapcsolatok.

 

A Magyar Közösség Pártja mélyen elítéli az ilyen megnyilvánulásokat, ráadásul amelyeknek semmi köze a beruházási és sportkérdésekhez. Reméli, hogy a sportakadémia csakhamar létrejön – egyaránt a szlovák és a magyar fél megelégedésére. Az MKP egyúttal felszólítja a kormánypártokat, ügyeljenek rá, hogy magas beosztású tisztségviselőik őrizkedjenek az ilyen soviniszta megnyilvánulásoktól.

 

Videó 24:25-től

 

 

MKP/sajtóhír

Nyitókép: Mede Géza/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Csemez László
2018. jún. 29. 11:56

Akkor a szlovákok is csináljanak saját pénzükből egy Futbal Akadémiát,lehet nemzeti is. Nem hogz örülne,hogy a szlovák gyerekek is magyar pénzen tanulnak meg futbalozni. Erre nincsenek szavak.No erre írjon Daniška cikket!

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket