„Elképesztő, hogy három hónappal a választások után sem tudnak egyetlen épkézláb politikai üzenetet összeeszkábálni. Pedig ehhez nem kellene sok ész. Csak akarat és egy kis kreativitás. De az – úgy tűnik – nincs. És akkor érkezik az unióból a »felmentő sereg«. A Sargentini-jelentés – amely úgy hülyeség, ahogy van. Diplomatikusan szólva egy »jogi«keretbe beleszuszakolt politikai támadás, amely ráadásul hemzseg a sok-sok tévedéstől. Gyakorlatilag egy első évfolyamos joghallgató képes cáfolni.

 

De voltaképp még ő sem szükséges hozzá, hisz a valóság cáfolja meg azt. Mit tesz ilyenkor a hazai ellenzék? Belekapaszkodik, mint kivert kutya a gumicsontba. Még akkor is, ha tudja, hogy marhaság az egész, ráadásul a választópolgárt annyira sem fogja a nyári időszakban érdekelni, mint ahogy a leértékelt síelési lehetőség Svájcban. De lelkük rajta! Ha belekapaszkodnak, akkor vállalják annak ódiumát is.

 

Szanyi Tibor és Niedermüller Péter, a szocialisták, illetve a DK európai parlamenti képviselője rá is repült a témára. Talán mert más nincs nekik, talán mert ezt szokták meg. Talán azért, mert nem szeretik Magyarországot és a magyar embereket. Vagy mert a hazaárulás magja a lelkükben van, és szépen csírázik tovább. Nem tudom, nem is akarom megérteni a miértet. De tény, hogy aki Brüsszelben vagy Strasbourgban a Sargentini-féle koholmányt lebegteti az Európai Parlamentben, és azt követeli, hogy mielőbb büntessék meg hazánkat, az már rég messze került a valóság megértésétől, és rég elfejtett magyarnak lenni.

 

 hirdetes_810x300  

A Judith Sargentini által jegyzett – Soros politikáját tükröző – jelentés, amely Magyarországot igyekszik elmarasztalni, Szanyi Tibor és Niedermüller Péter szerint sok esetben »puhán« fogalmaz. Ők ennél durvábban is szeretnék elmarasztalni Magyarországot. És akár az uniós forrásokat is elvenni tőlünk. Ráadásul a szocialista EP-képviselő véleménye szerint a dél-magyarországi határzár sosem szolgálta az európai határvédelem megerősítését. Mi van?

 

Miközben Orbán Viktor és a V4-ek elérik azt, hogy mostanra már teljesen más a megítélése a közép-európai országok nemzeti intézkedéseinek, a tömeges, illegális migráció elleni védekezésnek, hovatovább már Ausztria és Olaszország is jócskán meghaladta a magyar lépéseket – sőt, a németek is hasonló megoldásra készülnek –, érkezik Szanyi, és azt nyilatkozza, hogy a 2016 márciusában megszületett, az Európai Unió és Ankara közti menekültügyi megállapodásnak hála, gyakorlatilag megszűnt a migrációs nyomás. Mint ahogy Gyurcsány Ferenc is megállapítja, hogy vége a problémának.

 

Ilyenkor merül fel bennünk a kérdés, hogy ezek tényleg ennyire ostobák vagy a gyűlölet vakította véglegesen el őket. Esetleg ennyire képesek csak, és pont.”

 

magyarhirlap.hu – Nagy Ervin: A Sargentini-jelentés mint megoldás?

Nyitókép: mti.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!