M. Karlík: „Igazolhatom, hogy Dióspatony felett UFO repült.

 

Ez év júniusában a dunaszerdahelyi járásban levő Dióspatony légterében olyan fotókat sikerült készíteni, amilyet eddig még soha. Mi látható és mi nem látható a képeken? Milyen körülmények között készültek ezek a fotók? Mi a szakma véleménye a fotókon látható jelenségről és mi a hivatalos állami álláspont? Mindezekre a kérdésekre kereste a választ munkatársunk, Somogyi Szilárd.

 

2018. június 4-én az esti órákban hajtottak pozsonyi munkavégzésük után új otthonuk felé Dióspatonyba F. Éva és férje. A hölgy egy piackutatással és felmérésekkel foglalkozó vállalat vezetőjeként dolgozik már évek óta, és a feszítő tempójú munkából már hazafelé igyekezett kikapcsolni. Ahogy az már szinte rutinnávált közöttük, a férj vezette az autót, felesége pedig mellette ült és ahogy szokta, ha valami szépet látott, telefonjával lefotózta. Felüdülés volt ez számára, s főleg a természet szépsége és a felhők érdekes formái érdekelték, leginkább ezeket kapta lencsevégre. Így volt ez ezen a hétfői napon is. Már elmúlt hét óra, amikor Dióspatony központjába értek, ekkor bújt a lenyugvó nap egy felhő mögé és sugarai érdekesen világították be az eget. Éva asszony lefényképezte ezt is, de különösebb módon nem foglalkozott a képpel, majd pár órával később, esti pihenésként fogja őket kiválogatni, rendszerezni.

 

 

 hirdetes_400x285  

 

Adjuk át most a szót Éva asszonynak: „Kb. egy éve költöztünk a fővárosból Dióspatonyba, nagyon megszerettük ezt a vidéket és az itt élő embereket, rövid idő alatt az igazi otthonunkká vált a falu. Errefelé is nagyon sokat fotózom a természetet, mindig a nap végén rendszerezem a képeket, s a legjobban sikerülteket kiválogatom. A válogatás során lettem figyelmes az egyik képre, amelyiken volt valami, amit a fotózáskor nem láttam. Igyekeztem a lehető legnagyobb nagyításnál is megnézni a fotót, és jól látható volt, hogy egy repülő tárgy vagy objektum van a fák felett.

 

A képet megmutattam a férjemnek is, de különösebben nem foglalkoztunk már aznap vele. Az később sem foglalkoztatott, hogy amit szabad szemmel nem láttam, az a fotón megjelent, mivel, meg kell mondjam, nem az első alkalom, hogy ilyen jelenséget tapasztalok…viszont ez volt az első, amivel aztán a továbbiakban is foglalkoztam, azaz elküldtem a nagyszombati ufo-központba, de ezt is csak amiatt, mert annyira alacsonyan szállt az a tárgy a fák felett, hogy az már az én érdeklődésemet is felkeltette.

 

(…)

 

Az írás teljes terjedelmében elolvasható a Csallóköz hetilap aktuális, július 18-án megjelenő 29. számában

 

Somogyi Szilárd cikke

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!