Közép-Európa már gazdagította az európai szellemi gazdagságot a „Kárpátok-féle liberalizmussal“, melyet az SaS mutat nekünk.

 

Az Orbán Viktor által kínált „Kárpát-medencei keresztény demokráciából“ jobb félni. Orbán ügyes politikus, de mégis úgy gondolom, hogy túl nagy terhet vett a vállára. Nem hiszem, hogy sikerül átértelmeznie a politikai kategóriákat. Az ő világát Magyarország határai határozzák meg, ezt jó, ha tudatosítjuk.

 

Nagy-Magyarországról való képzelgései közben, mely „Közép-Európa királyává“ tenné, és amire oly nagy tisztelettel tekintenek Nyugat-Európában, érdemes vállon veregetni, hogy felébredjen.

 

 hirdetes_810x300  

Orbán Viktor keresztet, a kereszténység szimbólumát kínálja az istenfélő embereknek Közép-Európában, de a határok érdeklik őt és road movie-ja végén ugyan a kereszt lesz, de mint a szenvedés szimbóluma azok számára, akik vele tartottak ezek az úton.

Az újradefiniált politikai kategóriái közben óvatosnak kell maradnunk. Mi a kereszténydemokrácia és mi nem?

 

Félve tekintek a Kárpát-medencében felbukkanó kereszténydemokráciára, a korábbi keresztény politikusok fb-bejegyzéseire, melyekben a migránsokat kutyaként azonosítják, akik átmásznak a kerítésen.

 

Nehéz idők várnak ránk, ahol nagy szerep jut az elmének. Bízzunk benne, hogy maradt elég belőle.

 

Alojz Hlina: Facebook

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!