Úgy tűnik, hogy mindannyian igazságtalanok vagyunk Kaliňákkal szemben. Ő valójában egy jóságos ember, csak mi nem vesszük észre:

 

Kaliňák annyira jóságos, hogy régóta átlagon felüli kapcsolatokat ápol a vietnami kommunista diktatúrával.

 

Kaliňák annyira jóságos, hogy amikor a vietnamiaik megkérik őt, hogy ugorjon el értük Prágába, merthogy változott a külföldi útjuk programja, kormánygépet küld értük.

 

 hirdetes_400x285  

Kaliňák annyira jóságos, hogy többször tárgyal velük mindenféle konkrét eredmény nélkül az ország számára.

 

Kaliňák annyira jóságos, hogy a találkozó után, melyet alig pár órával előtte hoztak csak tető alá, elintézi, hogy egy különleges jármű is csatlakozhasson a konvojba útban a repülőtér felé.

 

Kaliňák annyira jóságos, hogy ebbe az autóba beraknak egy megvert, bedrogozott utast és mindezt egyenesen a Bôrik kormányzati szálló előtt.

 

Kaliňák annyira jóságos, hogy még diplomata útlevelet is intéz számára.

 

Kaliňák annyira jóságos, hogy a delegáció összes tagjának soron kívüli útlevél ellenőrzést intéz.

 

Kaliňák annyira jóságos, hogy elintézi, hogy a szlovákiai rendőrök közül senki se vegye észre, hogy ezt az elkábított embert ketten viszik fel a repülőre két oldalról a hónánál fogva.

 

Kaliňák annyira jóságos, hogy a kormánygéppel az emberrablásban részt vevő vietnami ügynököket is elviszik, akik az állami küldöttség tagjainak adják ki magukat.

 

Kaliňák annyira jóságos, hogy erről az ügyről nem tájékoztat senkit. Sem a kormánytagokat, sem a parlamenti képviselőket, sem a médiát.

 

Kaliňák annyira jóságos, hogy az emberrablást később a rendőrségi ellenőrző szerv sem vizsgálja, sem a rendőrség, ráadásul még az után sem, hogy azt Németország hivatalosan kéri.

 

Kaliňák annyira jóságos, hogy szeptemberben mindezek után fogadta a vietnami miniszterelnök-helyettest, és erről sem tájékoztat senkit.

 

Kaliňák annyira jóságos, hogy a kormányfővel együtt az emberrablónak megpróbálják elintézni a vietnami nagyköveti pozíciót, és mikor ez nem jön össze, legalább egy helyettesi posztot szereznek neki.

 

Kaliňák annyira jóságos, hogy Pellegrinit, Kažimírt és Žigát sem tájékoztatja erről, akik szolgálati útra mennek Vietnamba.

 

Kaliňák annyira jóságos, hogy amikor a sajtó elkezdi boncolgatni az esetet, fedezi az emberrablókat és azt állítja, hogy az egész szemenszedett kitaláció.

 

Kaliňák annyira jóságos, hogy elfeledkezett arról, hogy korábban 3 NAKA nyomozó már tárgyalt az ügyről a német nyomozókkal.

 

Kaliňák annyira jóságos, hogy utólag letagadja, hogy az elrabolt vietnami nevét feltüntették volna a schengeni információs rendszerbe, pedig maguk a németek állítják, hogy az elrablása idején ott volt.

 

Kaliňák annyira jóságos, hogy amikor a német nyomozók az egész emberrablást aprólékosan dokumentálják, bebiztosítja, hogy a belügyminiszter és a belügyi tárca az egészet elutasítsa és sci-finek nevezze.

 

Kaliňák annyira jóságos, hogy amikor az emberrablás egyértelműen bebizonyosodik, és már csak az a kérdés, hogy tudatos együttműködés volt-e vagy félrevezetés, önszántából hazugságvizsgálatra megy, melyet saját maga választ ki és a kérdéseket is ő maga fogalmazza meg.

 

Kaliňák annyira jóságos, hogy az emberrablást a parlamenti képviselők előtt és a média előtt is védi, bár közben egész idő alatt a viszkető orrát vakarja.

 

A vietnamiak nem is találhattak volna jóságosabb embert Szlovákiában.

 

Radovan Choleva: Facebook

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!