Nyitókép: Foto N/Tomáš Benedikovič

 

Danko kisdoktori értekezése lassan a társadalom legnagyobb hatású szövegévé válik. Legújabban annak a személynek a valódi arcát sikerült felfednie, aki Karakternek nyilvánította ki magát.

 

SMS-dráma

 

 hirdetes_810x300  

Nem egy újdonságról van szó. Az a módszer, amellyel a koalíciós Most-Híd elnöke a komoly döntések során teret biztosít a saját karakterének, már mindenki számára ismert. Rendkívül építően és rugalmasan tudja használni. Vagyis pontosan azzal ellentétesen használja, amit az emberek ezalatt a nemes kifejezés alatt értenek.

 

A koalíciós vezetők közötti SMS-dráma bebizonyította, hogy a Danko által kigondolt alattomos politikai játék sikeres volt.

 

Ahelyett, hogy a saját szerencsétlenségéből a maga módján kikeveredett volna, inkább másokat is belerántott. Inkább ők legyenek azok, akik megpróbálják helyrehozni a megcsonkított bizalmat. Nagyon ügyesen kicserélte az okokat és a következményeket, az elkövetőket és az áldozatokat.

 

Most a parlament és az SNS elnöke helyett – aki az udvari bolondjainak a segítségével azt próbálja bebizonyítani, hogy 18 évvel ezelőtt más volt az erkölcs – immáron ezerszer is Karakter úr fog kínlódni.

 

Hogyan lehetne kievickélni Danko alattomosságából?

 

Bugárnak nem akaródzik kitakarítani a terepet, hiszen sejti, hogy semmiféle „legközelebb” nem létezik számára.

 

Bugár annyira fél, hogy a nagyközönséget arról próbálja meggyőzni, hogy a „döntés” teljes más, mint a „személyes felelősség”. És ő – a kisebbségi hovatartozása ellenére – igenis tud szlovákul. Úgy látszik, hogy fel kell készülnünk Bugár új politikai leckéire. (…)

 

Bugárnak és a megmaradt bandájának most az lesz a feladata, hogy kigondolja, minként tudnának kilábalni abból a slamasztikából, amit a hálátlan parlamenti barátjuk kifőzött nekik a fantáziájával.

 

Azoknak a választóknak, akik allergiásak az ilyen karakterekre, bele kell nyugodniuk abba, hogy a búcsúzás egyetlen megbízható módja a parlamenti választás, ahol megalkuvás nélkül búcsút kell mondani nekik. (…)

 

Aktuality.skKomentár Ľubomíra Jaška: Bugárove lekcie slovenčiny sú novým vrcholom trápnosti

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!